Acum 3 ani sotia a fost rugata de o prietena buna (pe vremea aceea) sa o ajute cu infiintarea unui srl-d pentru accesarea unor fonduri. Naiva, ea a facut firma pe numele ei si a lasat-o pe aceasta prietena sa aplice in numele ei pentru acelel fonduri. Prietena i-a spus ca fondurile nu au putut fi accesate si a inchis firma si cu asta basta. Pentru ca acum sa descopar ca firma nu este inchisa si a avut activitate 2 ani, plus un imprumut la ING ( unde prietena avea relatii) - care din fericire a fost platit inapoi intreg - am verificat la banca. Am vrea sa o inchidem insa mai avem doar un certificat de inregistrare a firmei in copie xerox.
Imi puteti da un sfat cum ar trebui facut? Am inteles de la ONRC ca imi trebuie bilant contabil - cred ca o cunostinta dea ei este contabilul dar nu sunt sigur.
Am inteles ca daca se inchide firma la sfarsit de an nu trebuie platite taxe. Asa ca am vrea sa o inchidem atunci pentu ca altfel trebuie sa platim cam 1200 lei pentru inchidere. Sau cel putin asa au zis cei de la registrul comertului.
Bilanț contabil
Diana3432
As vrea sa închid srl-ul deschis in anul 2016. Problema este ca bilanțul contabil nu a fost depus in 2017, srl-ul nu mai are activitate din februarie 2017, ... (vezi toată discuția)