avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inchidere firma cu acte pierdute
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inchidere firma cu acte pierdute

Buna ziua,

Acum 3 ani sotia a fost rugata de o prietena buna (pe vremea aceea) sa o ajute cu infiintarea unui srl-d pentru accesarea unor fonduri. Naiva, ea a facut firma pe numele ei si a lasat-o pe aceasta prietena sa aplice in numele ei pentru acelel fonduri. Prietena i-a spus ca fondurile nu au putut fi accesate si a inchis firma si cu asta basta. Pentru ca acum sa descopar ca firma nu este inchisa si a avut activitate 2 ani, plus un imprumut la ING ( unde prietena avea relatii) - care din fericire a fost platit inapoi intreg - am verificat la banca. Am vrea sa o inchidem insa mai avem doar un certificat de inregistrare a firmei in copie xerox.

Imi puteti da un sfat cum ar trebui facut? Am inteles de la ONRC ca imi trebuie bilant contabil - cred ca o cunostinta dea ei este contabilul dar nu sunt sigur.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: dcolaru , utilizator 17:00, 21 Iulie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua, va multumesc de raspuns. Sotia este trecuta ca si administrator.
Am inteles ca daca se inchide firma la sfarsit de an nu trebuie platite taxe. Asa ca am vrea sa o inchidem atunci pentu ca altfel trebuie sa platim cam 1200 lei pentru inchidere. Sau cel putin asa au zis cei de la registrul comertului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum inchid o societate mbatranu mbatranu Buna ziua, anul trecut un prieten m-a rugat sa deshida o societate comerciala pe numele meu dar la adresa lui de domiciliu... timpul a trecut iar relatiile ... (vezi toată discuția)
Bilanț contabil Diana3432 Diana3432 As vrea sa închid srl-ul deschis in anul 2016. Problema este ca bilanțul contabil nu a fost depus in 2017, srl-ul nu mai are activitate din februarie 2017, ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac codruta_g codruta_g .Buna ziua...sunt administrator la o firma de transporturi.In urma cu cateva luni am primit o notificare prin care mi se comunica ca firma mea va fi ... (vezi toată discuția)