avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Transfer/externare copii nascuti prematur la cerere
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Transfer/externare copii nascuti prematur la cerere

Buna ziua,

Am nascut in 21 aprilie gemeni la 34 de saptamani si 2 zile gestatie (prematuritate tardiva) la o maternitate privata. Au fost la terapie intensiva o saptamana, neavand nevoie de oxigenare si acum sunt la un incubator cu caldura.
Avem acces la ei de 2 ori pe zi, cateva minute, timp in care avem voie sa ii atingem, foarte rar sa ii luam in brate (depinde cine este pe tura) si nu mi se da voie sa ii pun la san pe motivul ca obosesc dar li se da suzeta (cu care nu sunt de acord) si oficial nici sa ii luam in brate pentru ca sunt prea mici, toate cu explicatia: asa e protocolul! Mentionez ca acum au 2000 gr.
M-am interesat la o alta clinica, tot privata, care sunt conditiile de tratament al prematurilor de greutatile si starea lor de sanatate si: mama are acces nelimitat la ei, ii poate alapta si in loc de incubator se practica contactul piele-pe-piele (kangaroo care), si tata este singurul care poate face vizite, asta daca nu opteaza sa se interneze si el.
Am intrebat sefa de sectie de la neonatologie despre posibilitatile unui transfer si mi s-a raspuns ca E IMPOSIBIL! Ca eu eram constienta in momentul cand am decis sa nasc la ei si acum sa imi asum decizia. Inteleg ca un transfer ar duce la pierderi de bani de catre spital de la casa de asigurari.
Cum ar trebui sa ptocedam mai departe? Stiu ca putem solicita externare la cerere, dar nimeni nu mai raspunde de sanatatea copiilor pe perioada transportului. Chiar este posibil sa ni se refuze transferul? Nu este dreptul nostru de a solicita alta opinie medicala si a alege spitalul unde sa fim tratati?
Orice fel de informatii sunt binevenite.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Externare nou-nascuti la cerere Raresh_81 Raresh_81 Buna seara, Ma confrunt cu urmatoarea situatie. Sotia a nascut gemeni duminica trecuta (20 iulie). Desi copiii pun in greutate si au o stare generala buna, ... (vezi toată discuția)
Spital privat - contract nastere Aeiouai Aeiouai Buna ziua, Am incheiat un contract pentru nastere cu un spital privat dar a doua zi cand a-a declansat nasterea m-au respins pe motiv ca nu indeplinesc ... (vezi toată discuția)
Spital: refuzuri de tratare intraspitaliceasca si de consult din exterior blackmario93 blackmario93 Bună ziua, În urmă cu o săptămâna am ajuns la spital cu mama mea (vârsta 78 de ani) la Spitalul Județean Constanța în urma unei urgențe, fiind ... (vezi toată discuția)