avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Externare nou-nascuti la cerere
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Externare nou-nascuti la cerere

Buna seara,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie. Sotia a nascut gemeni duminica trecuta (20 iulie). Desi copiii pun in greutate si au o stare generala buna, inca nu au fost externati.
In ultima vreme sotiei i s-a spus de catre medicul neonatolog cum ca bebelusii ar fi sub tratament. Culmea e ca nicio asistenta nu stie de asa ceva. Ultima veste e ca cei mici au infectie urinara. Iarasi, nimeni, in afara de medicul neonatolog, nu stie de vreun tratament.
Cum in maternitate inca se mai practica metoda „plicul” (dai un ban, ai tot ce vrei, faci ce vrei si cum vrei; nu dai, trebuie sa suporti o serie de mizerii) si cum noi nu am aplicat-o (inca) ma intreb daca nu e vorba de vreun tertip (mizerabil) de a incerca sa scoata bani de la noi prin inventarea de diagnostice.
Cum as putea sa-mi scot, legal, copiii din maternitate si sa-i duc pentru investigatii la o clinica particulara (alta unitate medicala)?
I-as putea scoate cu declaratii pe proprie raspundere? Bebelusii au deja eliberat certificatul de nastere.
Mai mult, doresc sa mentionez in mod expres ca sotiei i s-a interzis o buna perioada de timp sa alapteze la san bebelusii ceea ce contravine in mod flagrant cu recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Practic, bebelusilor li se refuza niste drepturi (chiar primul drept de la nastere).
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: dboariu , utilizator 19:38, 2 August 2014
anuntati DNA-ul , puneti niste bani intr-un plic ...si vedeti daca functioneaza.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iulie 2014
ContSters324606, utilizator
poti fii sigur ca asteapta bani ,si eu am nascut o fetita perfect sanatoasa si ma tot amana cu plecarea pe diverse motive pana cand i,am dat "ceva"si in ziua respectiva pana in ora 12 am avut externarea facuta:D
Buna ziua,
Din cate inteleg nu sunteti medic si nu stiu ce cunostinte aveti in acest domeniu.
Daca aveti suspiciuni (desi nu cred ca este cazul avand in vedere ca nu sunteti medic) puteti sa solicitati o comisie care sa va dea raspunsuri la intrebari.
Nu e cazul sa puneti viata copiilor in pericol pentru niste banuieli mai mult sau mai putin intemeiate.
Despre cunostintele asistentelor ... cred ca nu e cazul sa discutam.
Despre asteptarea banilor, atata timp cat nimeni nu a cerut care este suspiciunea?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iulie 2014
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Aveti dreptate, nu sunt medic, sun parinte. Cu baietelul de acasa am fost acum 2 ani la 4 medici pana am avut un diagnostic. Nu are rost sa comentez mai mult.
Vad insa nepasarea din maternitate, mizeria crunta, vad cum "plicul" te trimite acasa in 2 timpi si 3 miscari. Nu trebuie sa fii medic specialist sa-ti dai seama de anumite lucruri.
Pana acum toate analizele au fost foarte bune si totusi nu erau externati. De ce?
De ce parintii nu au acces la analize? De ce copiii nu sunt lasati pentru hranire la san tinand cont ca toata maternitatea este plina de postere care incurajeaza acest lucru?
Imi pare rau Dle Avocat dar nu pot fi de acord cu opinia Dvs.
Uneori parintii simt mai multe decat ghicesc anumiti doctori din analize. Am mai spus, eu nu ii duc acasa sa-i tratez eu ci vreau si o alta opinie, eventual la o clinica particulara sau chiar la una din strainatate.
Buna ziua,
Nimeni nu va impiedica sa va programati la o astfel de clinica si sa solicitati sa fie trimis cu salvarea copii la acel control.
Si eu sunt parinte dar cred ca tr sa avem incredere si in specialisti.

Alte discuții în legătură

Transfer/externare copii nascuti prematur la cerere AlinaTwins AlinaTwins Buna ziua, Am nascut in 21 aprilie gemeni la 34 de saptamani si 2 zile gestatie (prematuritate tardiva) la o maternitate privata. Au fost la terapie ... (vezi toată discuția)
Analize medicale ContSters126538 ContSters126538 Buna ziua! Am un prieten al carui copil are mari probleme la spital. Problema e - cei de la spital (judetean) spun ca nu pot sa dea parintilor analizele pt ca ... (vezi toată discuția)
Intolerata la lactoza Raresmaria1 Raresmaria1 Am o fetita de 2luni ce are intoleranta la lactoza imi poate da statul acest lapte praf fara lactoza? (vezi toată discuția)