avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... biserica sau schitul este considerata institutie ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

biserica sau schitul este considerata institutie publica

Biserica sau schitul este considerata institutie publica?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 16:57, 3 Mai 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform art.41 din Statutul BOR - (1) Patriarhia, Mitropolia, Arhiepiscopia, Episcopia, Vicariatul, Protopopiatul (Protoieria), Manastirea si Parohia sunt persoane juridice de drept privat si utilitate publica, cu drepturile si obligatiile prevazute de prezentul Statut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate biserici antonia_m09 antonia_m09 Am o mare nedumerire. Ce organe de control verifica activitatea financiar contabila a unei biserici? Sunt bugetari sau asociatii non profit? (vezi toată discuția)
Biserica se supune legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public? OrasulLiber OrasulLiber Biserica se supune Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public? Art. 2 din Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile ... (vezi toată discuția)
Impozit teren parohie mirunadinu mirunadinu Am contract de arenda cu Parohia comunei de mai multi ani. Recent curtea de conturi a facut un control la Primarie si a cerut ca eu ARENDASUL, PERSOANA ... (vezi toată discuția)