avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... termen cerere revizuire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

termen cerere revizuire

Care este modul de stabilire a termenul de revizuire a unei hotarari de fond, ce a fost atacata cu apel si respins apelul?
Cel mai recent răspuns: bcfbmv , utilizator 09:20, 8 Mai 2017
Termenul de revizuire este de o luna si se va socoti conf.art.511(1) pct.1-8 NCPC,raportat la art.509 NCPC.
Ok. Pentru pct. 1. O luna de la comunicarea apelului sau de la comunicarea hotararii de fond?
"Aplicarea corectă a dispoziţiilor art. 509 Cod procedură civilă referitoare la obiectul şi motivele revizuirii se face doar prin corelarea acestor dispoziţii legale cu prevederile art. 459 Cod procedură civilă referitoare la ordinea exercitării căilor de atac.

Potrivit dispoziţiilor art.459 alin.1 Cod procedură civilă „Căile extraordinare de atac nu pot fi exercitate atât timp cât este deschisă calea de atac a apelului”.

În situaţia în care legea prevede că o hotărâre judecătorească este susceptibilă de apel, partea este obligată să uzeze de calea devolutivă de atac, mai înainte de a formula revizuire. Astfel, legiuitorul a înţeles să nu mai permită opţiunea între apel şi căile extraordinare de atac.

Tribunalul Mehedinţi – sentinţa din 12.04.2016"
Ultima modificare: Luni, 8 Mai 2017
bcfbmv, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuire concomitent cu apel? aidu aidu Am formulat apel in luna mai. In luna iunie a survenit un motiv de revizuire a hotararii deja apelate. Evident ca nu a avut timp sa se judece apelul intre ... (vezi toată discuția)
E normal a?a? valorificare bunuri partajabile Lylyca Lylyca In masa partajabilă intrun proces de partaj bunuri comune au intrat valori de bani din anul 2004, 2006, 2008. Acestea nu au fost actualizate cu indicii ... (vezi toată discuția)
Putere de lucru judecat caradis caradis Buna ziua. Pot depune cerere de Recurs in interesul legii daca abia dupa un an si jumatatate am observat ca doua decizii ale aceleasi instante sunt contrare ... (vezi toată discuția)