avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal redactat greșit
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal redactat greșit

Care credeți că ar fi șansele de câștig în cazul contestării în instanță a unui PV redactat greșit și anume: am fost surprins de aparat radar că am condus cu 75 km pe oră în localitate (limita 50) și în PV scrie ca fapta este prevăzută de art. 121 / 1 din 195 / 2002 și sancționată de art. 100 / 2 din 195 / 2002.
Articolele respective spun altceva! Cred ca în primul caz art. E bun dar nu din OUG 195.
Cel mai recent răspuns: Mihai mka , utilizator 18:12, 5 Mai 2017
Art. 121/1 este corect dar este din HG1391 si nu din OUG 195/02.
Nu cred ca exista sanse de anulare a pv dar puteti incerca.

Art 121 hg1391
(1) Conducătorii de vehicule sunt obligaţi să respecte viteza maxima admisă pe sectorul de drum pe care circulă şi pentru categoria din care face parte vehiculul condus, precum şi cea impusă prin mijloacele de semnalizare.
Ultima modificare: Vineri, 5 Mai 2017
cyan, moderator
Și art. 100 / 2 din aceeași OUG , cel care ar sancționa fapta, vorbește despre altceva. ...
A fost incadrat corect.

Articolul 100
(1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:
2) Amenda contraventionala prevazuta la alin. (1) se aplica si conducatorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai care savarseste o fapta pentru care se aplica 3 puncte de penalizare, conform art. 108 alin. (1) lit. b) .

Articolul 108
(1) Savarsirea de catre conducatorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a uneia sau mai multor contraventii atrage, pe langa sanctiunea amenzii, si aplicarea unui numar de puncte de penalizare, dupa cum urmeaza:
b) 3 puncte de penalizare pentru savarsirea urmatoarelor fapte:
2. depasirea cu 21 -30 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatata, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate si verificate metrologic;
Temeiul invocat de dv nu este de natura sa atraga anularea PV
Eu o sa încerc. Dacă ar fi greșit CNP ul, dar toate celelalte date (nume,prenume, serie și nr. C.I .) ar fi fost scrise corect, se putea anula? Dacă da, atunci care-i diferența? Dacă prin acest PV mi se impune plata unei amenzi pentru o contravenție care "nu exista" conform actului normativ invocat, atunci ptr. ce mai trebuie completate rubricile toate?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 121/1 respectiv 101/2 din oug 195/2002 sunt abrogate? v_razvy v_razvy Buna ziua.Am fost sanctionat pentru depasirea vitezei intr-o localitate din Arges.In PV, agentul a completat la incadrarea faptei: art.121/1 din RAOUG ... (vezi toată discuția)
Amendă auto, aplicare eronată sancțiune. ce șanse de reușită ar avea contestarea pv? eduard1987 eduard1987 Buna ziua Am primit o amenda auto ptr depasirea vitezei legale pe un tronson de drum cu 70km/h limita. Amenda este pentru viteza de 86km/h, scrisa si in PV ... (vezi toată discuția)
Amenda itp expirat eu1983 eu1983 Buna ziua , La o depasire de viteza, m-a oprit politistul si la verificarea documentelor s-a constatat ca aveam ITP-ul expirat . Am pe proces trecute 2 ... (vezi toată discuția)