avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sa trec copilul sotiei pe numele meu!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sa trec copilul sotiei pe numele meu!!!

ce proceduri trebuiesc facute k sa trec copilul sotiei pe numele meu??
Cel mai recent răspuns: spiridon vasilica , utilizator 14:57, 27 Septembrie 2009
Subscriu: adoptia este singura modalitate. Si aveti nevoie cat timp copilul este minor de acordul expres al tatalui.
Adoptia este o masura speciala de protectie a drepturilor copilului prin care se stabileste filiatia fata de cel care adopta si copil precum si rudenia dintre copil si rudele adoptatorului.Adoptia se face pentru minori dar este posibila si pentru copii majori daca persoana infietoare i a crescut.Intre infiat si infietor trebuie sa existe o diferenta de varsta de cel putin 18 ani.Daca copil este minor trebuie sa existe obligatoriu acordul tatalui.
ok si ce acte imi trebuiesc si pe unde ar trebui sa umblu pentru adoptie??? copilul este minor iar tatal este decedat!!
Adoptia se incuviinteaza numai de catre instanta judecatoreasca competenta.Este necesar consimtamantul mamei in cazul dvs.Persoana care urmeaza sa adopte se propune de Comisia pentru Protectia copilului.Infietorul trebuie sa prezinte conditiile materiale si garantiile morale necesare dezvoltarii armonioase a copilului.Indeplinirea acestor cerinte se constata printr un atestat eliberat de Comisia pentru protectia copilului si trebuie sa arate ca persoana este apta sa adopte.Apoi va este necesar avizul favorabil al Comisiei pentru protectia copilului de la domiciliul acestuia, certificatul de nastere al copilului in copie legalizata, certificatul medical privind starea de sanatate a copilului, certificatele de nastere si dupa caz de casatorie sau de deces ale parintilor firesti ale minorului, in copie legalizata, declaratia autentificata privind consimtamantul, data de persoana care doreste sa adopte, in care sa se arate ca a luat la cunostinta starea de sanatate a copilului, certificatele de nastere ale parintilor infietori si de casatorie, certificatele privind antecedentele penale ale persoanei care doreste sa infieze, certificate de sanatate ale persoanei sau familiei in cauza, actul din care sa rezulte gradul de rudenie intre cel care doreste sa adopte si cel adoptat.
Mergeti direct la tribunalul de domiciliu cu cerere de adoptie si cu urmatoarele acte atasate (sper ca n-am uitat nimic):

a) certificatul de naştere al copilului, în copie legalizată;
b) certificatul medical privind starea de sănătate a copilului, eliberat de către unităţi publice nominalizate de către direcţia de sănătate publică;
c) certificatele de naştere ale adoptatorului sau ale soţului şi soţiei din familia adoptatoare, în copie legalizată;
d) certificatul de căsătorie în copie legalizată;
e) cazierul judiciar al adoptatorului
f) certificatul medical privind starea de sănătate a adoptatorului, eliberat de medicul de familie pe lista căruia este înscris;
g) documentele doveditoare cu privire la exprimarea consimţământului părinţilor fireşti
h) certificatul de deces in copie legalizata

Alte discuții în legătură

Adoptie minor iulia_trad_04 iulia_trad_04 Buna ziua, Acum doi ani am divortat, iar baietelul mi-a fost incredintat mie. Tatal biologic nu isi viziteaza fiul si nici nu ii plateste pensia ... (vezi toată discuția)
Adoptie ContSters70444 ContSters70444 Buna ziua, Am doi copii din prima casatorie, de 11 si 8 ani, incredintati spre crestere si educare mie conform unei H.J. Din a doua casatorie mai am inca un ... (vezi toată discuția)
Adoptia alina nica alina nica sunt divortata si recasatorita cu un copil din prima casatorie.sotul meu vrea sa treca copilul pe numele lui deoarece tatal biologic nu a vizitat niciodata ... (vezi toată discuția)