avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Decizia 895/2015,Curtea constitutionala,aplicabilitate
Discuție deschisă în Executare silită

Decizia 895/2015,Curtea constitutionala,aplicabilitate

Mi s-a infiintat poprire pe salariu si cont in data de 24.04.2017 in baza unei Incheieri de incuviintare redactata si semnata de executorul judecatoresc in data de 14.10.2015.
Intrebarea mea este:pot face contestatie pt a anula popririle in baza dec 895/2016 a Curtii constitutionale(cum ca incheierea de incuviintare trebuie facuta de instanta) sau acea decizie" nu se poate aplica in trecut"?multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ancaneagota , utilizator 20:18, 5 Mai 2017
Art.147 Constitutie
....
(4) Deciziile Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României. De la data publicării, deciziile sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor.

Decizia Curţii Constituţionale nr. 838/27.05.2009, publicată în M.Of. nr. 461 din 03.07.2009:
"... Efectul ex nunc al actelor Curţii constituie o aplicare a principiului neretroactivităţii, garanţie fundamentală a drepturilor constituţionale de natură a asigura securitatea juridică şi încrederea cetăţenilor în sistemul de drept, o premisă a respectării separaţiei puterilor în stat, contribuind în acest fel la consolidarea statului de drept.

Pe cale de consecinţă, efectele deciziei Curţii nu pot viza decât actele, acţiunile, inacţiunile sau operaţiunile ce urmează a se înfăptui în viitor de către autorităţile publice implicate în conflictul juridic de natură constituţională. ..."
Multumesc pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deciziile curtii constitutionale in materia legii 221/2009 annabela annabela Buna seara. Considerati normal ca Statul Roman sa stea la panda si sa numere dosarele depuse pe 221 si vazand ca sunt prea multe si nu sunt bani pentru a fi ... (vezi toată discuția)
Deciziile curtii constitutionale in materia legii 221/2009 annabela annabela buna seara. considerati normal ca Statul Roman sa stea la panda si sa numere dosarele depuse pe 221 si vazand ca sunt prea multe si nu sunt bani pentru a fi ... (vezi toată discuția)
Contract de munca berom berom Acum doi ani CM mi s-a suspendat in urma plangerii penale a angajatorului. Decizia a fost contestata in tribunal Judecatorul a considerat ca decizia de ... (vezi toată discuția)