avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare testament /mostenire,etc.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare testament /mostenire,etc.

Buna ziua

As dori un sfat daca se poate.

Mai intai am sa descriu putin situatia.
Sunt casatorita si avem impreuna cu sotul un copil. Sotul mai are dintr-o casatorie anterioara alt copil.
Impreuna cu sotul ne-am gandit sa facem urmatorul lucru, insa nu stim daca legal se poate si anume: Sa incheiem un testament sau vreun alt act prin care sa ne lasam unul altuia bunurile si ulterior cand nici unul din noi nu va mai fi totul sa ii ramana copilului ce il avem impreuna. Am dori ca, copilul nostru sa poata beneficia in totalitate de toate bunurile abia dupa ce nici unul din noi nu va mai fi din motive de siguranta, am auzit nenumarate cazuri in care copiii si-au scos parintii afara din casa dupa ce acestia au devenit proprietari.

Va rog daca aveti sfaturi despre care ar fi cea mai buna solutie.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: alina240 , utilizator 15:27, 22 Septembrie 2009
Foarte tare dle Boncu.
De maine m-apuc de constituirea unui SC (cu asociat ...eu, bineinteles) in care voi aduce ca aport ...casa dvs.
Oops!
Nu e asa ca nu se poate?
Pai da, pentru ca trebuie sa fiu proprietarul bunului aportat. ;)
Adica sfatul dvs. arde exact etapa in care fiul devine proprietar pentru a avea ce sa aduca aport.
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2009
romascanu, moderator
alina240 a scris:

Buna ziua

As dori un sfat daca se poate.

Mai intai am sa descriu putin situatia.
Sunt casatorita si avem impreuna cu sotul un copil. Sotul mai are dintr-o casatorie anterioara alt copil.
Impreuna cu sotul ne-am gandit sa facem urmatorul lucru, insa nu stim daca legal se poate si anume: Sa incheiem un testament sau vreun alt act prin care sa ne lasam unul altuia bunurile si ulterior cand nici unul din noi nu va mai fi totul sa ii ramana copilului ce il avem impreuna. Am dori ca, copilul nostru sa poata beneficia in totalitate de toate bunurile abia dupa ce nici unul din noi nu va mai fi din motive de siguranta, am auzit nenumarate cazuri in care copiii si-au scos parintii afara din casa dupa ce acestia au devenit proprietari.

Va rog daca aveti sfaturi despre care ar fi cea mai buna solutie.

Va multumesc

de intrat in posesia bunurilor, copii ar intra numai dupa moartea dvs.
sotul dvs la moartea lui va avea ca mostenitori rezervatari (sotia supravietuitoare) si cei doi copii...indiferent ca unul este dintr-o casatorie anterioara.
astfel cel care este din primul mariage al sotului, va avea oricum dreptul de mostenire de pe urma tatalui sau... si chiar daca veti face niste acte intre dvs. si sot, acel copil, ca mostenitor rezervatar, le va putea ataca cu succes.

av.m.vasilescu
Va multumesc tuturor pentru sfaturi. Inteleg ca nu prea exista variante. Ce ma deranjeaza cel mai tare este urmatorul fapt. Asa cum am spus si mai sus sotul este la a doua casatorie. Pana la momentul divortului de prima sotie a reusit sa adune ceva bunuri pe care le-a lasat toate fostei sotii si copilului lui. Deci copilul nostru nu va beneficia in nici un fel de munca sotului pana la un anumit moment dar celalalt copil va beneficia de bunurile acumulate din a doua casatorie a tatalui cu toate ca de ani buni nu da nici macar un telefon.

Chiar nu exista nici o varianta?

Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament intre soti cotynella cotynella As dori sa stiu daca intre mine si sotul meu exista un testament fara rezervatari mai poate fi atacat de cineva atunci cand se va face succesiunea,noi ... (vezi toată discuția)
Se da următoarea situatie: soțul are un apartament (înaintea ... gabyela gabyela Se da următoarea situatie: Soțul are un apartament(înaintea căsătoriei) cumpărat cu banii din moștenire și diferența de bani donata de la frații ... (vezi toată discuția)
Mostenire gheltu gheltu Sint casatorita de sapte ani cu sotul meu si locuiesc la casa lui dintro casatorie anterioara.Eu am contribuit cu bani la modernizari casa .Sotul meu s-a ... (vezi toată discuția)