avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie in Grecia
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie in Grecia

Buna ziua,
Eu si prietenul meu, ambii romani, vrem sa ne casatorim in Grecia anul acesta, pe 11 septembrie. Locuim si vom locui in continuare in Romania. Am contactat o agentie de organizare nunti din Grecia care ne-a adus la cunostiinta care ar fi actele necesare pentru a ne putea casatori. Noi dorim atat cununia civila cat si cea religioasa dar in Grecia, se face una sau cealalta, in urma oricareia dintre ele cuplul primind certificatul de casatorie. In legatura cu aceasta, dorim sa stim, in primul rand, daca in Romania este recunoscut certificatul de casatorie emis in Grecia si in al doilea rand, daca da, este recunoscut oricare dintre cele 2 documente (cel obtinut in urma cununiei civile, cel obtinut in urma cununiei religioase)?
Vom mai avea nevoie de certificat de capacitate matrimoniala (Certificate of celibacy/non impediment to marry). Ne puteti spune de unde si cum putem obtine acest certificat?
De asemenea vom mai avea nevoie de o copie oficiala autorizata a certificatului de nastere eliberat de acelasi birou care a eliberat certificatul original si eliberat cu nu mai mult de 6 luni inainte de nunta. Puteti va rog sa imi confirmati daca asta ar insemna un duplicat pentru care ar trebui sa facem o cerere la primaria orasului de catre care a fost emis originalul?
Atat pentru certificatul de nastere cat si pentru cel de capacitate matrimoniala vom avea nevoie de apostila. Din cate m-am documentat, aceasta se obtine de la prefectura, tribunal sau Camera Notarilor Publici din orice judet, printr-o cerere. Puteti sa imi confirmati daca am inteles corect?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:34, 8 Mai 2017
1.Faceti casatoria civila la autoritati. Sa aveti grija ca certificatul sa-l apostilati.
2.Adeverinta de cutuma o veti obtine de la starea civila a locului dvs. de nastere, iar daca sunteti in strainatate de la ambasada/consulat. Adeverinta e valabila doar 3 luni.
3.Predati certificatele de nastere vechi (la starea civila a locului de nastere ori la st.civ. a locului dvs. de domiciliu care va face corespondenta cu cea de la locul de nastere)si solicitati altele noi, pe care le veti apostila.
4. Apostila se aplica atat pe certificat (semnat de ofiterul starii civile)cat si pe adeverinta de cutuma(semnata de primar)de catre prefectura de la locul dvs. de domiciliu.
5. Dupa casatoria civila nu uitati ca aveti 6 luni sa solicitati transcrierea la primaria de domiciliu din Romania ori înscrierea la ambasada/consulat (ce aveti mai aproape) a certificatului de casatorie eliberat de autoritatile grecesti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria intre un cetatean roman si unu cetatean grec ce acte sunt necesare si care este valabilitatea acestor acte? sylvye sylvye Buna seara! Va rog frumos sa ma ajutati daca puteti sa imi explicati ce acte sunt necesare pentru casatoria intre un cetatean roman si unul grec? Casatoria ... (vezi toată discuția)
Acte casatorie in strainatate fofifofa fofifofa Buna ziua! Ce acte sunt necesare si apostilate pentru casatorie in alta tara? (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean chinez mihaela_meila mihaela_meila As dori sa stiu care sunt actele de care avem nevoie pentru casatorie. Este posibil sa facem cununia civila si in Romania si in China? Va multumesc ... (vezi toată discuția)