Pai doar pare simplu, dar nu este chiar asa. Am citit despre problema dvs., si am vazut doar aspecte privind publicatia de vanzare, incuviintarea executarii silite si contestatiile in extras, insa toate acelea nu vizeaza fondul dreptului, si asa cum v-am spus in mesajul anterior noi nu stim ce contine dosarul de executare si alte detalii ale situatiei dvs cum ar fi de pilda contractul dvs. initial de credit, contractul de cesiune de creanta intre IFN si cesionar si altele, ex: nu stim daca ati fost notificata asupra cesiunii, nu stim daca cesionarul a facut un demers prealabil privind titlului sau executoriu, nu stim daca s-au respectat termene, nu stim motivarile instantei de executare atunci cand a admis incuviintarea si cand a respins contestatia.
Dupa cum am mai afirmat pe forum, nu exista o practica unitara pentru problema dvs., respectiv asupra caracterului de titlu executoriu al unui contract de cesiune de creanta, insa ce pot sa va spun este ca, in trecut putea fi dispusa incuviintarea executarii silite a unui contract de credit la cererea creditorului cesionar al creantei, intrucat s-a considerat ca cesiunea de creanta nu schimba caracterul de titlu executoriu al contractului de credit. In prezent insa, din ce in ce mai multe instante (asta inseamna ca nu toate), fie in prima instanta, fie in apel, nu mai admit o astfel de abordare juridica, si considera ca respectivul contract de cesiune nu reprezintă un titlu executoriu ce poate fi executat silit în mod direct, asa incat este aplicabila si necesara parcurgerea procedurii de drept comun in aceasta materie. Asa incat, la prima vedere pare posibil ca si situatia dvs sa fi fost afectata de una sau mai multe neregularitati procedurale, insa sunt nevoit sa ma repet, fata de cele mai sus exprimate si fara sa vedem hartiile de la dosar, nu putem opina, desi va inteleg starea emotionala in care va aflati.