avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere de mostenire

Buna ziua.
Am mai multe probleme si nu stiu cum sa le rezolv si anume:
- suntem 2 frati, unul e in inchisoare de ceva vreme
- parintii au murit de aprox. 5 ani
- fratele meu are o masina si nu a platit de 3 ani nimic
- amandoi figuram ca locuim in apartamentul parintilor
- am vrut sa platesc eu in locul lui si nu am putut pentru ca trebuie sa fie titularul
- masina urmeaza sa fie ridicata din fata blocului de catre primarie (cica e pe spatial public) pentru ca daca nu are platite darile = abandonata. Cum rezolv problema?
O alta problema: Ce este dezbaterea de mostenire? daca fac dezbaterea de mostenire contra cost, figuram amandoi ca proprietarii apartamentului sau trebuie sa decidem care sa fie dintre noi, adica sa impartim apartamentul? Cum vom locui impreuna in continuare daca facem dezbaterea mostenirii? Nu se pune problema vanzarii apartamentului. Mentionez ca am avut probleme si cand am facut buletinul pentru sotia mea ca e luata in spatiu de cand traiau parintii mei. Astept un raspuns. Va multumesc enorm de mult.

Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:12, 8 Mai 2017
Bună seara. Fratele dvs poate sa va dacă o procura notariala prin care va împuterniceste sa plătiți dările pt mașină sa. Dezbaterea moștenirii înseamnă că va fi dezbătută masa succesorala a bunurilor ramase de pe urma defunctilor, părinții dvs. Vocație succesorala aveți amândoi frații. La fel, fratele va poate face procura notariala sa -l reprezentați la dezbaterea succesiunii. Amândoi veti fi coproprietari ai imobilului, în urma dezbaterii succesiunii.
Va multumesc pt info.
Dezbaterea succesiunii este o procedura dupa decesul unei persoane, prin care bunurile ramase sunt transmise catre mostenitori.
In speta, dvs si fratele sunteti fiii parintilor, insa nu aveti un act de proprietate al bunurilor. De aceea se dezbate succesiunea.
Cu ocazia dezbaterii succesiunii, oricare dintre dvs are posibilitatea de a ramane mostenitor sau de a renunta.
Daca ramaneti amandoi, apartamentul si celelalte bunuri ramase de la parinti vor deveni proprietatea dvs indiviza, in cote parti egale de 1/2 fiecare.
Deci dvs si fratele veti avea jumatate din tot. Aceste cote sunt ideale. Ele nu stabilesc in concret bunurile (de exemplu, dvs sa aveti jumatate din sufragerie si fratele cealalta jumatate). Pentru impartirea efectiva a bunurilor (daca se doreste si daca apartamentul respectiv permite) ar trebui ca dupa dezbaterea succesiunii si intocmirea documentatiei cadastrale sa incheiati un act de partaj voluntar, prin care fiecare sa-si ia in lotul sau bunurile la modul concret.
Daca unul renunta, celalalt va deveni unic mostenitor si proprietar.
Data fiind situatia fratelui, va poate trimite doua procuri: una prin care va imputerniceste sa ii achitati impozitul pe autoturism si cealalta pentru reprezentare la dezbaterea succesiunii dupa parinti (daca are pretentii la succesiune).
Daca nu are nici un fel de pretentie si nu doreste nimic din masa succesorala, va poate trimite doua declaratii de renuntare la succesiune, dupa mama si dupa tata, iar dvs ramaneti unic mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune deduanca deduanca Buna ziua. Tata e mort de 10 ani. Mama si fratele (am doar 1 frate),vor sa mi cedeze apartamentul mie. Fratele meu nu trăiește in Romania. Vine rar pt putin ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune dupa ambii parinti michelle2011 michelle2011 Buna ziua! Parintii mei au decedat, lasand in urma un apartament in care locuiesc eu acum. Fiecare a avut cate o casatorie anterioara, cu cate 2 copii din ... (vezi toată discuția)