avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1220 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Coplatnici
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Coplatnici

Buna ziua,
Speta este urmatoarea: Se cumpara un apartament de catre un cuplu (persoane necasatorite), ca bun propriu in cota egala de 1/2 fiecare, cu achitarea unui avans (9000 euro fiecare), diferenta fiind achitata prin incheierea cate unui contract de credit cu banca pentru o perioada de 16 ani si costituindu-se doua ipoteci imobiliare asupra apartamentului, fiecare avand calitatea de "imprumutat" si "co-imprumutat, garant ipotecar si debitor solidar si indivizibil cu imprumutatul". Convietuirea timp de un an de zile nu a dus la ceea ce se prefigura initial, respectiv, casatorie, dimpotriva, relatiile deteriorandu-se barbatul a fost cel care dupa doi ani de zile a parasit apartamentul, ramanand in continuare in apartament femeia (si fiul acesteia) si achitandu-si in continuare, fiecare, obligatiile fata de banca.
Care sunt posibilitatile de a stinge obligatiile fata de banca si iesirea din “calitatea” de “co-imprumutat si garant ipotecar si debitor solidar si indivizibil cu imprumutatul", cu recuperarea cheltuielilor (avansul achitat si ratele achitate), respectiv pentru folosinta individuala a intregului apartament?
Daca nu se ajunge la o intelegere, cel care nu mai locuieste in apartament, poate inchiria 1/2 din apartament? Daca isi achita soldul, poate vinde partea de 1/2 din apartament?
Ultima modificare: Duminică, 7 Mai 2017
nlbjean, utilizator

Alte discuții în legătură

Distincite garant vs. co-debitor standardtalk standardtalk Intr-un contract de credit cu ipoteca la o banca, banca sustine ca drafturile pe care le au dumnealor nu pot fi modificate (cu alte cuvinte ne convine - ... (vezi toată discuția)
Obligatia mostenitorului unui garant ipotecar de a semna un nou contract cu banca creditoare mgdm mgdm Dupa decesul mamei mele in iulie 2012 am mostenit o garsoniera in calitate de mostenitor legal unic. In anul 2008 mama a garantat cu aceasta ... (vezi toată discuția)
Proprire cont giranti anamaria30 anamaria30 buna seara!am un credit luat de la o banca,iar ca ipoteca am pus gaj apartamentul parintilor.in cele din urma am ajuns la executare,dar au pus proprire si pe ... (vezi toată discuția)