avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită proprire cont giranti
Discuție deschisă în Executare silită

proprire cont giranti

buna seara!am un credit luat de la o banca,iar ca ipoteca am pus gaj apartamentul parintilor.in cele din urma am ajuns la executare,dar au pus proprire si pe salariile parintilor mei,ei fiind doar giranti!as dori sa stiu daca este legal?si as mai avea o intrebare!daca in urma vanzarii la licitatie a imobilului ipotecat,nu se acopera suma pe care am imprumutat-o ,banca are voie sa se indrepte si asupra altor proprietati ale girantilor,desi au girat pentru noi doar cu un singur imobil?
Din pacate raspunsul este afirmativ, banca se poate indrepta impotriva bunurilor care se gasesc in partimoniul girantilor.
Acestia au girat suma de bani pe care o datorati, nu valoarea apartamentului de la un anumit moment.
Este adevarat ca daca sunt giranti ( garanti personali sau fidejusori in traducere juridica) raspunsul este corect.
Daca parintii sunt de fapt debitori ipotecari, nu raspund decat cu acel imobil, garantia lor este una reala, garanteaza doar cu bunul imobil.
Ne puteti spune clar ce scrie in contractul de credit in dreptul parintilor dvs? Debitori ipotecari, fidejusori, garanti personali, codebitori?
scrie ca dreptul de creanta si obligatia corelativa... e solidara si indivizibila:)
Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2012
ContSters253638, utilizator
Milica, cred ca ti-a scapat esenta. Nu solidaritatea e subiectul discutiei ci intinderea obligatiei de garantie.
Asadar, mai suna odata la Mama Omida si cere-i sa-ti cieasca mai departe din contract, pana la calitatea garantilor sau intinderea garantiei. 10xs!:fight:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare garantie garant ipotecar ContSters194995 ContSters194995 Am urmatoarea problema: am garantat cu un apartament pentru cineva. Acel cineva nu mai plateste ratele, de fapt are de gand sa nu mai plateasca peste cateva ... (vezi toată discuția)
Executare fidejusor TudorHR TudorHR Buna ziua, Am contractat un credit pe firma (SRL) si am girat cu un bun care este in patrimoniul personal (pe persoana fizica), la acest credit am semnat si ... (vezi toată discuția)
Garant ipotecar - codebitor solidar seba1978 seba1978 Buna ziua, Speta pe care doresc sa o expun s-a mai dezbatut deja, dar nu am gasit un raspuns 100% sigur. Asadar, Am contractat un credit de tip punte in ... (vezi toată discuția)