avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am o nelamurire - plata legala clopotar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am o nelamurire - plata legala clopotar

sunt preot greco-catolic, in parohia pe care o administrez nu exista clopotar, avem clopote electronice si sunt puse in functiune de catre mine.
avem clopotele vechi, ortodocsii vor in fiecare an sa fie trase clopotele traditionale pentru gheata. Persoana care trage clopotele nu este angajat la nici o firma, nici la parohia ortodoxa, el anual ia niste banuti de acolo.
cum rezolv aceasta problema cu munca la negru, a omului care trage clopotele neautorizat, fara a avea un contract de colaborare, etc?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 08:20, 9 Mai 2017
Numai prin incheierea unui contract, puteti intra in legalitate.
budemircea a scris:

cum rezolv aceasta problema cu munca la negru


Sa intelegem ca dvs aveti o problema cu ortodocsii care platesc un om ptr a trage clopotele fara a plati taxele catre stat?

Sa ma ierte Dumnezeu dar atata timp cat toate cultele religioase sunt scutite de plata taxelor catre stat fata de muritorii de rand care platesc la biserica fara a primi chitante si etc., cred ca plata taxelor ptr un clopotar ar trebui sa fie ultima grija.

Pentru clopotele electronice ati platit licenta pentru software?;)
Ultima modificare: Marți, 9 Mai 2017
cyan, moderator
budemircea a scris:

cum rezolv aceasta problema cu munca la negru, a omului care trage clopotele neautorizat, fara a avea un contract de colaborare, etc?


In cazul in care blestemele preotesti si molitvele nu dau rezultate iar clopotarul neautorizat nu moare in chinuri puteti sa depuneti o reclamatie la Inspectoratul Teritorial de Munca.

Daca este platit din banii obtinuti din vanzarea lumanarilor parerea mea este ca nu mai trebuie platite taxe, ar insemna o dubla dezimpozitare.
Sau poate clopotarul desfasoara o activitate voluntara. Sunetul clopotelor ar fi altul daca s-ar plati taxele la stat?:hm:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cult biserica (taxe, salarii clerici) adibocu adibocu e taxa legala plata cultului la biserica sau nu? sunt obligat sa platesc cultul la biserica? sau e doar o \"plata benevola\"? exista legi care ma obliga la ... (vezi toată discuția)
Perturbarea linistii publice cepetrescu cepetrescu Buna ziua, Locuiesc intr-o localitate din Jud. Ilfov langa biserica satului. Obiceiul locului este ca atunci cand moare cineva trebuie sa se traga clopotul ... (vezi toată discuția)
Preotul ortodox i-a spus bunicii că nu va aproba înmormântarea ei lângă bunicul, unde are concesionat locul de veci, pentru că s-a pocăit. ce pot face ca să-l conving atunci când va sosi momentul? wazz wazz Buna ziua Bunicul meu a fost ingropat in cimitir ortodox acum 25 ani. Bunica mea are si ea loc de veci langa el tot de atunci. Ieri popa i a spus ca nu va ... (vezi toată discuția)