avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... poprire pensie invaliditate
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

poprire pensie invaliditate

Am o poprire de catre Top Facoring pe pensia de invaliditate de 520 lei. Este legal sa am poprire pe pensia acest tip de pensie?
Cel mai recent răspuns: dunare , utilizator 07:30, 21 August 2017
Dacă primiți prin poștă pensia, nu vă poate pune poprire pentru suma care este sub 50% sin salariul minim net, respectiv sub pragul de 532,50 lei.
Dacă o primiți prin cont bancar, lucrurile se complică deoarece vă blochează contul și nu mai puteți intra în posesia banilor.
Nu este legal potrivit art. 729 alin 3 cod procedură civilă, dar prin virarea pensiei într-un cont bancar puteți rămâne fără banii pentru minimă subzistență.

Vă sfătuiesc să faceți cerere la casa de pensii să vă vireze pensia prin mandat poștal.
multumesc, dar este legal ca executorul judecatoresc sa dispuna masura popririi daca legea spune altceva? am avut deja cateva 5 luni popriri, se pot recupera acesti bani?
Dar din 09 MAI nu ați mai intrat aici pe topic să vedeți răspunsul`?!
Vă meritați soarta, dacă nu vă dați interesul să vă apărați propriile dvs drepturi.
Acum când o să mai reveniți, prin Decembrie`?!
In mai, dupa publIcarea intrebarii, am facut cerere de reprimire a pensiei prin posta. Inainte de a va citi raspunsul si inainte de a avea certitudinea ca e bine sau nu, pur si simplu, cu mintea mea. Va multumesc pentru amabilitate si sfaturi.
Ultima modificare: Marți, 15 August 2017
dunare, utilizator
dunare a scris:

am avut deja cateva 5 luni popriri, se pot recupera acesti bani?

Din păcate, banii popriți din contul bancar au fost transferați în contul executorului judecătoresc, și de acolo mai departe în contul debitorului.
După ce au parcurs acest drum, nu prea mai aveți cum să-i recuperați.

Alte discuții în legătură

Poprire prin blocarea conturilor bancare nicolauviorel nicolauviorel Buna ziua. Multumesc tuturor pentru timpul alocat formularii raspunsului. Ma confrunt cu urmatoarea situatie de fapt si de drept si deoarece sunt patit ... (vezi toată discuția)
Poprire banca pe pensie de boala symo75 symo75 Se poate face poprire pe pensie de boala?Am lucrat pana acum 2 luni si din cauza unor probleme de sanatate am inaintat dosarul pentru pensie de boala la care ... (vezi toată discuția)
Lamurire indisponibilizare/blocare cont bancar leus leus Va rog o parere in ceea ce priveste indisponibilizarea unui cont bancar: -daca legea dispune ca executorul judecatoresc emite o adresa prin care banca sa ... (vezi toată discuția)