As dori sa ma lamureasca cineva in legatura cu aplicabilitatea art 781 alin 5 lit c NCPC dupa noua numerotare (art 780 dupa vechea numerotare) ...
este aplicabil NUMAI ptr persoana juridical (angajator) sau si ptr persoana fizica (angajat) ... ???
cazul meu concret ...
a sosit la angajatorul meu o adresa de poprire ...
am contestat in instant executarea silita si am adus la angajator certificat de grefa, dupa care am solicitat in scris angajatorului sa se tina cont de art 781 alin 5 lit c, respectiv sa se inceapa poprirea sumelor de bani incepand cu luna a 4-a de la infiintarea popririi ...
angajatorul nu a tinut cont de cererea mea si a inceput poprirea sumelor din luna imediat urmatoare ... invocand faptul ca acel art de lege, art 781 alin 5 lit c este aplicabil NUMAI angajatorilor, persoanelor juridice si nu angajatilor ...
ma poate lamurii cineva ... pe scurt ... cum este corect si ce este de facut mai departe ? tinindu-se cont ca deja mi s-au oprit bani din salariul primit 1/3 din venituri ...
Aceste dispozitii se aplica doar persoanelor care au calitatea de angajator. Nu pot fi poprite pentru perioada de 3 luni salariile angajatilor pentru ca s-ar bloca activitatea. Angajatorul d-voastra are dreptate.
ok ... dar nu mai tirziu de anul trecut ... am fost intr-o situatie similara ...
vechiul angajator de la acea vreme a expediat chiar catre executor o adresa de raspuns in care a specificat ca s-a infiintat masura popririi pe venituri conform art 728 si art 780 alin 5 lit c ... de ce atunci s-a putut iar acum nu se mai poate ?
intimplator am pastrat relatia cu executorul de la acea vreme ...
am solicitat acum sa-mi trimita acea adresa si chiar l-am intrebat daca a fost redactata corect,
folosindu-se acele articole de lege ...
raspunsul a fost ca da ... adresa de raspuns a fost redactata corect si acele articole de lege au fost corecte ...
deci ptr unii executori se aplica ptr altii nu ...
la fel ca si cu avocatii ... unii zic ca se aplica si la angajat ... altii ca nu se aplica ...
D-zeu mai intelege legile astea ...
Atita timp cit in articolul de lege nu scrie nicaieri .. "angajator" ... "persoana juridical" ...
sau pe limba juristilor ... daca legiutorul nu prevede express catre cine face referinta ...
de ce fiecare interpreteaza legea cum ii convine mai mult ?
intreb si eu ca un novice ... un nepriceput in ale codurilor de procedura ...
de ce anul trecut s-a putut aplica acest art de lege si acum nu se mai poate ?