avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune, unul dintre copii este adoptat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune, unul dintre copii este adoptat

Buna ziua!
Trebuie sa rezolv o speta si nu-mi sunt clare cateva elemente. Doi soti, P si R au avut impreuna doi copii, G, respectiv B. Cei doi divorteaza. P se recasatoreste iar actualul sot, X il adopta pe G cu efecte efecte depline. Se recasatoreste si R cu Y iar celalalt copil, B, ramane in grija acestuia. G decedeaza si trebuie sa stabilesc cotele parti. Intrebarea mea este: B este frate bun cu de cuius din moment ce acesta din urma a fost adoptat de catre sotul mamei sale?
Va multumesc frumos!:(
Cel mai recent răspuns: Clopot , utilizator 19:41, 11 Mai 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Da, adopția s-a făcut sub imperiul Codului familiei de aceea am precizat efecte depline. M-am lămurit acum. Sunt frați după mamă. Vă mulțumesc frumos pentru răspunsul și timpul acordat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fel de adoptie s-a facut? abby abby O persoana a fost adoptata dupa ce a implinit 14 ani , de care fratele tatalui firesc , in anul 1957 . A ramas valabil certificatul de nastere al adoptatului ... (vezi toată discuția)
Adoptie cu efecte restranse ddana1rodd ddana1rodd Buna ziua! As dori sa stiu daca o pers care acum 45 de ani a fost adoptata cu efecte restranse mai are in prezent calitatea de mostenitor a parintilor ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a mosteni iustinian13 iustinian13 Bunicul a fost infiat de o familie, varul tatalui din prima familie a decedat neavand mostenitori pana la verii primarii, are dreptul de a-l ... (vezi toată discuția)