avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Overdraft sau descoperire de cont
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Overdraft sau descoperire de cont

Bună ziua,
As avea și eu o nelămurire, în luna noiembrie a anului trecut tatăl meu sa sinucis și avea o descoperire de cont la brd pe care nu a achitat-o în totalitate înainte sa se sinucidă. Menționez ca nici eu nici mama nici fratele meu nu aveam habar de această descoperite de cont pe care a făcut-o el. Și acuma brd pretinde ca moștenitorii trebuie sa o achite.
Ce ar fi de făcut în cazul ăsta?
Mulțumesc anticipat!
Daca nu vreti s-o platiti, nu acceptati mostenirea. Bunuri a avut, adica in afara de datoria asta, aveti ce mosteni ?
In masura in care acceptati mostenirea trebuie sa achitati si pasivul mostenirii adica,eventualele datorii.
Da avea totul era al lui și al mamei mele, adică toate erau pe amândoi nu doar ale lui.
Și de ce as plăti eu overdraft-ul câtă vreme acesta a fost aprobat de firma la care lucra, ca după cum am citit pentru o descoperire de cont firma la care muncești trebuie sa aprobe dacă poți sau nu face așa ceva. Acuma nu ar trebui sa apeleze banca la co-debitor?
Ultima modificare: Duminică, 14 Mai 2017
gi-jane2, moderator
Și de ce as plăti eu overdraft-ul

Pentru ca sunteti mostenitor. Practic nu platiti dvs, platiti din bunurile decedatului, nu din buzunarul propriu.
Angajatorul nu e codebitor.
Pai decedatul este tatăl meu deci tot de la mine plătesc.....

Alte discuții în legătură

Descoperire de cont sau card brd ContSters454418 ContSters454418 Tatal meu avea o descoperire de cont, pe contul de salar la BRD , acesta a decedat, iar cei de la contabilitate /financiar MAI au \"vorbit\" la banca BRD ... (vezi toată discuția)
Am gasit acte de imprumut la brd finance ale tatalui meu dupa ce a murit albumihaela albumihaela Tatal meu anul trecut in 28.02.2014 a luat de la BRD Finance un imprumut pentru un televizor...data scadenta a primei rate a fost in 03.04.2014 nu a platito ... (vezi toată discuția)
Proprietate ContSters154241 ContSters154241 Daca un parinte se sinucide....unicul copil mosteneste ? si activele si pasivele ?X-( (vezi toată discuția)