avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Notare în cartea funciară
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Notare în cartea funciară

Bună ziua,
Sunt proprietarul unui imobil notat în cartea funciară ca urmare a unei notificări la Legea 10/2001. Totul a început în urmă cu 10 ani când administrația locală mi-a intentat un proces pentru anularea titlului de proprietate asupra unui imobil moștenit de la bunici. Am câștigat acest proces, sentința fiind IREVOCABILĂ, DEFINITIVĂ ȘI EXECUTORIE. Ca și cum nu ar fi fost de ajuns Primăria Municipiului în care locuiesc mi-a intentat un nou proces, de această dată de anulare a încheierii de carte funciară. Am câștigat la nivel de Judecătorie și Tribunal, însă la Curtea de Apel sentința apelată a fost schimbată parțial în sensul că:[Respinge ca nefondată plângerea. Menține din sentință doar soluția cu privire la cererea reconvențională. Irevocabilă.]. Menționez că atât plângerea cât și cererea reconvențională au fost depuse de primărie. Cererea reconvențională făcea referire la anularea titlului de proprietate asupra imobilului.
La Cartea Funciară această decizie a fost pusă în executare astfel încât ultimul extras apare la partea - Înscrieri privitoare la dreptul de proprietate mențiunea: [se radiază provizoriu notarea referitoare la notificarea la Legea 10/2001]. Este important de menționat faptul că Primăria Municipiului a emis o dispoziție de respingere a acestei notificări. În aceste condiții vreau sa va întreb:
- Ce înseamnă această NOTARE PROVIZORIE?
- Dacă aș putea cere o autorizație de construcție?
- Ce demersuri se mai pot face pentru ca radierea să fie definitivă?
Cel mai recent răspuns: Annick , utilizator 13:35, 16 Mai 2017
Atat timp cat la cartea funciara exista notata sarcina,nu puteti beneficia de admiterea unei eventuale cereri pentru eliberare autorizatie de constructie
Numai instanta de judecata poate dispune prin hotarare ramasa definitiva-radierea definitiva din cartea funciara
Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 16 Mai 2017
Annick, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare inscrieri cf Luciana21 Luciana21 Va rog sa imi spuneti cum pot formula actiunea pentru radierea sau anularea inscrierilor din CF? Este vorba de o actiune in rectifcare sau radiere avand in ... (vezi toată discuția)
Art47/legea10/2001 karmena karmena Tatal meu a depus cerere de cumparare in baza Legii 112/1995 a imobilului in care locuia din 1978, in septembrie 1999.La acea data nu exista nici o notificare ... (vezi toată discuția)
Notificare conf. legii10, si actiune de revendicare in instanta,proces civil.. AKM AKM Sunt propietarul unei case si teren, cumparate de la primarie in baza legii nr.85/1992.In anul 2001 asa zisii fosti propietari au revendicat casa si terenul in ... (vezi toată discuția)