avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Incasare ilegala dobanda
Discuție deschisă în Executare silită

Incasare ilegala dobanda

Un client al unei banci a luat un credit de la aceasta banca.Din anumite motive , nu a reusit sa-si mai plateasca ratele.Desi a incercat o intelegere cu banca de reesalonare a creditului si micsorarea ratelor,a fost refuzat iar creditul sau a fost vandut catre o firma de recuperari .Problema este urmatoarea:Clientul este obligat sa plateasca si dobanzile din contract sau doar creditul PRINCIPAL?Din cate se stie,recuperatorii nu au voie sa incaseze dobanzi in astfel de cazuri.In cazul de fata ,clientul respectiv este executat silit pentru toata suma,deci si dobanzile din contractul pe care l-a avut cu banca.
Cel mai recent răspuns: anonim_71 , utilizator 10:53, 19 Mai 2017
Buna ziua,

Depinde de clauzele contractului (care pot fi chiar abuzive). In mod normal, la declararea scadentei anticipate a creditului se percepe o dobanda penalizatoarea, diferita ca si cuantum de dobanda principala a contractului. Cand se declara scadenta anticipata a creditului, nu se mai poate percepe dobanda contractuala, ea deja este cuprinsa in soldul restant, iar pentru intarzierea la plata se percepe o dobanda penalizatoarea care se calculeaza conform contractului.

Daca aveti posibilitatea, vorbiti cu un avocat, macar ca sa va lamureasca daca exista clauze abuzive in contractul dvs. si daca mai puteti formula contestatie la executare.
Buna ziua.Banca a vandut creditul clientului catre firma de recuperari fara sa-l instiinteze pe client ca a declarat scadent anticipat creditul,desi acesta a incercat rezolvarea amiabila cu banca,fiind refuzat atat telefonic cat si in scris.Clientul respectiv s-a trezit executat silit cu poprire pe salariu.Insa firma de recuperari de ce incaseaza si dobanda totala din contract ca si cum ar fi banca si nu creditul principal?In legatura cu contestatia la executare clientul a incercat sa o faca insa onorariul avocatului si cautiunea pt credit depasesc posibilitatile financiare ale acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 52/2016 iulia2015 iulia2015 Buna ziua..OUG 52/2016 stabileste in mod espres,ca numai anumite modificari aduse OUG 50/2016 nu se aplica contractelor in derulare la data intrarii sale in ... (vezi toată discuția)
Credit - declararea scadentei anticipate a tuturor sumelor augustin30 augustin30 Buna ziua. Am primit de la Banca o notificare privind declararea scadentei anticipate a tuturor sumelor datorate in baza contractului de credit. Creditul e de ... (vezi toată discuția)
Calcul dobanzi penalizatoare mihaiciobanasu mihaiciobanasu Buna seara Am o problema cu o banca, am doua hotarari definitive in instannta, pe clauze abuzive si contestatie la executare(mai exact intinderea titlului ... (vezi toată discuția)