avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Teapa Sau Nu ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Teapa Sau Nu ?

Buna ziua !! Ma numesc Marius si as avea o problema foarte serioasa , la care as dori sa stiu cum e mai bine sa procedez?? SA MERG IN INSTANTA SAU SA RAMAN SI EU UNUL DIN TEPUITI!! ??
Totul a inceput in simplul fapt ca , cautam un loc de munca in strainatate,mai exact Germania!
Toate bune si frumoase gasesc anuntul pe OLX! Sun, vorbesc cu o domnisoara foarte amabila la telefon, mentionez e ceva firma de "recrutare a fortei de munca" din Arad care colaboreaza cu diferite firme din Germania, care cauta personal de munca !! Din ce zicea d-soara la telefon
Imi zice aceeasi chestie ca si pe anuntul de pe OLX loc de munca in Germania, la o fabrica de ciocolata cu cazare si diurna inclusa si plecare din Judetul Bistrita de unde sunt si eu , doar ca va fi nevoie sa merg personal la Arad! Cu urmatoarle acte: copie dupa buletin color ,
poze 3/4 ,
cazier judiciar ,
suma de 600 de lei,
adeverinta de la medicul de familie ca sunt apt de munca!
Si am ajuns si la Arad la firma respectiva , cu tot cu catele necesare, am incheiat un "Contract de mediere" Asa si se spunea , desi eu nu aveam niici cea mai mica ideea ce inseamna asta si nici domnisoara cu care am incheiat contractul nu sa sinchisit sa ne explice !!!
Toate bune si frumoase am incheiat contractul , ni s-a spun ca in data de 14 si 21 Aprilie se pleaca la destinatia unde se afla,cazare gratuita oferita de catre firma germana,!!!
Noi am ales data de 21 Aprilie! Iar inainte cu 2 zile de data plecari ar fi trebuit sa ne sune o domnisoara de la Arad sa ne zica ultimele detali inainte de plecare! Ceea ce nu sa mai intamplat !! Asa ca am inceput sa sun eu si, si viitoarea mea sotie, ca doreams a mergem impreuna si impreuna am fost si la Arad!
Si sunam si sunam si nimic , am sunat de zeci de ori, dupa care intr-un final au sunat ei , dar nu m-a sunat pe mine si pe viitoarea mea sotie !!
SI spunandu-i ca acea oferta nu mai e valabila si ca sa mergeti la o alta firma de cosmetice , fara cazare si diurna asigurata de catre firma germana, cu plecare tot in aceeasi data 21 de al sediul lor din Arad!!
Am intrebat-o,care e probleam de ce nu sau tinut de cuvant , de ce nu ne-au anuntat cu ceva timp ininte de oferta care cica nu mai era valabila, ca doar noi ne-am inteles cu totul si cu totul altceva, pe contract era mentionat Clar firma aceea de ciocolata, s.a.m.d !!
Ne-au aburit cu tot felu de explicati si intr-un final am renuntat la acea oferta, din neputinta de a ajunge la Arad in data de 21!!
Si inainte de a incheia convorbirea , D-soara de la firma respectiva a spun sa revenim urmataore saptamana , pt a ne oferi alte oferte de munca in Germania !!
Si dupa am tot sunat am tot sunat , dar nimeni nimic !!!!
VA ROG MULT AJUTATI-MA !!! Cum as putea sa procedez sa merg in instanta, as castiga judecata sau nu are rost!!!!
Multumesc Mutl !!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:49, 15 Mai 2017
Inspectia Muncii poate fi sesizata doar in cazul in care obligatiile din contractele semnate nu sunt respectate. De exemplu, daca in contract se stipuleaza plecarea la o anumita data si acest lucru nu se intampla, persoana in cauza poate sesiza Inspectia Muncii, pentru a verifica respectiva firma.

Daca ati platit un comision pentru care nu ati primit in schimb serviciile solicitate, cazul intra sub incidenta penala si se incadreaza la infractiunaeade inselaciune. In acest caz, trebuie sa va adresati Politiei/Parchetului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost inselat valybadea78 valybadea78 Ma numesc Badea Eugen-Cristian si am 37 de ani. In data de 8 Ianuarie, anul in curs, am gasit pe www.olx.ro un anunt de angajare muncitori necalificati intr-o ... (vezi toată discuția)
probleme intrun contract de munca valyraluk valyraluk tatal meu a plecat pe data de 15 febr. cu contract de munca cu firma s.c. the bgf company s.r.l. din brasov la munca in italia.pe cheltuiala propie si platit ... (vezi toată discuția)
Proces pierdut in caz de formare profesionala irus irus Buna, Va scriu pentru a va cere ajutor in legatura cu un proces civil pe care se pare ca l-am pierdut, cel putin pentru moment. O sa descriu situatia putin ... (vezi toată discuția)