avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Plata cheltuieli judecata
Discuție deschisă în Executare silită

Plata cheltuieli judecata

Plata unor cheltuieli de judecata in favoarea unei primarii nu se poate face nestiindu-se contul la trezorerie iar primaria nu raspunde la solicitare dorind o executare silita cu adaugarea cheltuielilor de executare.
Exista o alta modalitate de a achita aceste cheltuieli prin consemnare la CEC ? eu locuiesc la 800 de km fata de locatia primariei.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:04, 16 Mai 2017
Da, se poate face prin consemnare, prin executor, asa ca apelati la unul competent teritorial.
Art. 1008
Consemnarea sumei sau a bunului
(1) Dacă creditorul nu se prezintă sau refuză să primească suma ori obiectul oferit, executorul judecătoresc va încheia proces-verbal în care va consemna aceste împrejurări.
(2) În cazul prevăzut la alin. (1), debitorul, spre a se libera de datorie, va putea să consemneze suma sau bunul oferit la CEC Bank - S.A. sau la orice altă instituţie de credit ori, după caz, la o unitate specializată, iar recipisa de consemnare se va depune la executorul judecătoresc care a trimis somaţia. Procedura de consemnare a sumelor de bani este obligatorie pentru unitatea la care urmează a se face consemnarea şi nu poate fi condiţionată de existenţa acordului creditorului. Consemnarea bunurilor se face în condiţiile prevăzute de lege.
(3) Consemnarea va fi precedată de o nouă somaţie adresată creditorului în care se vor arăta ziua şi ora când şi locul unde suma sau, după caz, bunul oferit se va depune.

Detalii: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se întâmplă când sunt refuzate mandatele postale cu sumele ... Cezara2012 Cezara2012 Ce se întâmplă când sunt refuzate mandatele postale cu sumele pentru cheltuieli de judecata? (vezi toată discuția)
Plata cheltuieli de judecata salis salis Am avut un proces de pretentii, l-am pierdut ,fiind prescrisa actiunea, iar acum trebuie sa platesc cheltuielile de judecata. Cum pot sa le dau banii, avand in ... (vezi toată discuția)
Plata sultei ContSters251156 ContSters251156 Vă rog frumos, cum se poate adresa o somație creditorului ? (vezi toată discuția)