avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu risc maternal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu risc maternal

In cat timp trebuie depus la ITM referatul de la medicina muncii referitor la o angajata ce a adus concediu de risc maternal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:26, 16 Mai 2017
In termen de 10 zile lucrătoare de la data la care angajatorul a fost anunţat în scris de către o salariata că se află în una dintre situaţiile de mai jos, acesta are obligaţia să înştiinţeze medicul de medicina muncii, precum şi inspectoratul teritorial de muncă pe a cărui rază îşi desfăşoară activitatea.

Situatii : salariata este gravida, salariata care a născut recent, salariata care alăptează .

1. angajatorul transmite copii de pe documentele depuse de salariată, în termen de 10 zile lucrătoare de la data depunerii lor, medicului de medicina muncii, care asigură supravegherea stării de sănătate a angajaţilor din unitate, precum şi inspectoratului teritorial de muncă în a cărui rază teritorială îşi desfăşoară activitatea;

2. angajatorul împreună cu medicul de medicina muncii efectuează evaluarea privind riscurile la care este supusă salariata la locul ei de muncă, întocmesc şi semnează Raportul de evaluare privind riscurile la care este supusă salariata la locul ei de muncă;

3. inspectoratul teritorial de muncă, în termen de 30 de zile lucrătoare de la data primirii documentelor, efectuează o verificare a condiţiilor de muncă ale salariatei pentru a verifica modul în care se respectă prevederile ordonanţei de urgenţă şi ale prezentelor norme metodologice. Rezultatele controlului vor fi înaintate în scris angajatorului, iar în cazul constatării neîndeplinirii unor măsuri vor fi aplicate sancţiunile prevăzute de lege.

4.În termen de 5 zile lucrătoare de la data întocmirii, Raportul de evaluare se înaintează după cum urmează:
a) medicului de medicina muncii din direcţia de sănătate publică teritorială;
b) inspectoratului teritorial de muncă;
c) în unitate, după caz, Comitetului de securitate şi sănătate în muncă, Compartimentului de protecţie a muncii sau responsabilului cu protecţia muncii desemnat de angajator;
d) celor prevăzuţi la art. 6 alin. (1) din OUG 96/2003.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara am scos raportul pentru concediul de risc maternal ... CristinaCris06 CristinaCris06 Bună seara Am scos raportul pentru concediul de risc maternal ,apoi am fost la medicul de familie iar acesta mi-a spus ca nu este bun că ar trebuie și ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal ana32 ana32 As dori sa-mi iau concediu medical de risc maternal, si nu stiu daca firma la care lucrez este arondata la medicina muncii.Medicul ginecolog vrea sa-mi faca un ... (vezi toată discuția)
Concediu risc de sarcina calin1992 calin1992 Buna ziua! Lucrez la a agentie de pariuri sportive unde se fumeaza. Mi-as dori sa raman insarcinata si as vrea sa am posibilitatea sa beneficiez de acest ... (vezi toată discuția)