avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 269 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie la zi este posibila?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie la zi este posibila?

Buna ziua.

In momentul de fata sunt in preaviz legal de 20 zile calendaristice si sunt curios daca pot schimba aceasta demisie cu preaviz in una la zi din cauza ca angajatorul trebuia sa vireze banii in data de 15 luna curenta si nu a virat nici astazi. In contract este specificata data de 10 ale lunii.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:25, 16 Mai 2017
1. Demisia la zi nu este prevazuta in Codul Muncii.

2. Contractul individual de munca poate inceta prin demisie fara preaviz in situatia in care angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca. (alin.8 al art.81 C.mun.).

In speta, dvs. va trebui sa revocati prima cerere de demisie.

Demisia poate fi revocată numai prin acordul părţilor. Acordul poate fi expres, caz în care el trebuie exprimat înainte de expirarea termenului de preaviz. Acordul poate fi însa şi tacit, în sensul ca salariatul continua executarea îndatoririlor sale de serviciu dupa expirarea termenului de preaviz, iar angajatorul nu se opune la aceasta.
In acest sens, angajatul va depune o cerere prin care anunta pe angajator ca renunta la demisie ... angajatorul isi poate exprima expres sau tacit acordul cu privire la revocarea demisiei de catre salariat ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie problema dandandan1 dandandan1 Daca mi am dat demisia cu preaviz,mai pot sa mi dau o demisie la zi , sau sa stau tot preavizul fara acordul angajatorului? (vezi toată discuția)
Buna ziua! am lucrat pentru o firmă privată ca sofer si mi-am ... Ciurri Ciurri Buna ziua! Am lucrat pentru o firmă privată ca sofer si mi-am băgat preaviz de 20 zile lucrătoare,.ma mai pot intoarce la locul de muncă.?Precizez ca nu ... (vezi toată discuția)
Demisie dana manea dana manea Daca mi-am pus demisia mai pot reveni asupra ei? Sunt personal contractual . (vezi toată discuția)