avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pot afla cine e proprietarul unui imobil?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pot afla cine e proprietarul unui imobil?

In conditiile in care banuiesti ca o proprietate familiala a fost instrainata prin contract de vanzare cumparare fara stirea tuturar membrilor al familiei, pot afla care este actualul proprietar al imobilului si de unde? Exista un registru al proprietarilor de locuinte dintr-un oras, sa zicem la cartea funciara?
Cel mai recent răspuns: Liviump , utilizator 12:49, 17 Martie 2017
Da, in cazul fiecrui imobil, exista o carte funciara.Cartea funciara este un registru public, care cuprinde evidenta juridica integrala si exacta a imobilelor, proprietatea persoanelor fizice si juridice din aceeasi localitate
La Biroul de Carte Funciara "local" puteti verifica Registrul de publicitate imobiliara.
La Directia de taxe si impozite mai puteti efectua demersuri pentru aflarea informatiilor respective.Posibil insa sa va solicite si justificarea acestui interes.Puteti incerca, desigurB-)
La Biroul de Carte Funciara local am nevoie de ceva acte? Sau pur si siplu ma duc acolo si spun ca vreau sa vad care este proprietarul apartamentului x sau z?
Exista Biroul de Carte Funciara, unde puteti consulta registrul in care sunt trecute informatiile de care aveti nevoie - insa e posibil sa trebuiasca o justificare pentru acest lucru (cum a indicat colega cermak gruianu)! Succes...
Salut, Pot gasi in acest registru si informatii de contact sau numai numele proprietarului? Numele deja il stiu dar as vrea sa dau de el...

Alte discuții în legătură

Cum obtin extras carte funciara daca nu sunt proprietarul imobilului? ContSters83008 ContSters83008 Cum pot scoate un extras carte funciara in cazul in care nu sunt proprietarul imobilului? (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu datorii la firma de gunoi falimentata CARLO81 CARLO81 Buna ziua, as dori sa fiu lamurit intro problema. Sa zicem ca familia X, vor sa isi vanda apartamentul, dar ca acum vreo 6 ani au avut o datorie la firma de ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament il_so il_so Ce acte sunt necesare pentru vanzarea unui apartament?si de unde anume se obtin aceste acte? (vezi toată discuția)