In conditiile in care banuiesti ca o proprietate familiala a fost instrainata prin contract de vanzare cumparare fara stirea tuturar membrilor al familiei, pot afla care este actualul proprietar al imobilului si de unde? Exista un registru al proprietarilor de locuinte dintr-un oras, sa zicem la cartea funciara?
Informatiile din cartile funciare sunt publice si nu pot fi conditionate de vreun interes. Trebuie sa solicitati un extras de carte funciara, insa trebuie sa stiti numarul de carte funciara sau numarul cadastral.
Salutari. Am un prieten care a "vizitat" impreuna cu o agentie imobiliara un apartament. Si-a gasit intre timp o alta locuinta, dar mi-a recomandat apartamentul ca fiind atractiv. As vrea sa gasesc proprietarul apartamentului, pentru a cumpara apartamentul si a evita agentii imobiliari.(nu am destui bani sa le mai platesc si lor un comision de vreo 2000 de euro, pentru nimic). In cazul acesta unde as putea sa caut proprietarul, care, n-ar fi din localitate, probabil are alt domiciliu. Ma intereseaza mai mult daca as putea sa gasesc si alte informatii de contact in afara de adresa imobilului pus in vanzare.
Multumesc!