avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Termen rambursare TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Termen rambursare TVA

buna ziua.
Am urmat. intrebare: nu mai este valabil termenul de 45 de zile de solutionare a decontului de tva cu optiune de rambursare? Am inteles ca, pt contribuabilii mijlocii s-a renuntat la un termen, si se vor rambursa sumele in ordinea vechimii lor. Nu am gasit nimik oficial in acest sens. Oare noi, ca si contribuabili avem termene limita de depunere a o mie de declaratii iar statul, pt ca e stat, ere numai privilegii? Si inca ceva. Daca mai este in vigoare acest lucru (adica solutionarea dec. in termen de 45 de zile de la data inregistrarii lui), atunci mai este valabil si faptul ca, dupa aceste 45 de zile am dreptul ca si contribuabil sa solicit calcularea de dobanzi(sau penalitati) de intarziere? Lasam deoparte faptul ca un contribuabil, daca nu-si inregistreaza declaratiile, Fiscul calculeaza AUTOMAT penalitati, dar pt intarzierile lor, tb sa solicite contrib. calculul acestor penalit (de care vorbeam mai sus). Si asta doar pt a vedea ei cine a indraznit sa le ceara bani, ca sa recurga apoi la ceea ce stiu ei sa faca mai bn : sicane, controale peste controale, etc....
Astept raspuns la intrebarea mea......mai sunt valabile cele 45 de zile?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Re: termen rambursare tva Mihaela Tatiana Mihaela Tatiana buna ziua. Am urmat. intrebare: nu mai este valabil termenul de 45 de zile de solutionare a decontului de tva cu optiune de rambursare? Am inteles ca, [b]pt ... (vezi toată discuția)
Subiect: dobânzi în cazul sumelor de restituit sau de rambursat de la buget ciprianlucian ciprianlucian Salutare tuturor! Poate sa ma ajute cineva cu gasirea unor cazuri de jurisprudenta in care au fost acordate dobanzi la sumele de restituit de la stat, dobanzi ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva smarius22 smarius22 Buna ziua! As dori un sfat in legatura cu problema cu care ma confrunt. Firmei mele, avand CAEN 0111 i se aplica taxarea inversa, deci nu mai pot compensa ... (vezi toată discuția)