avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imprejmuire si constructie la minimum 12 metri de ax DJ
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imprejmuire si constructie la minimum 12 metri de ax DJ

Buna ziua.

Am o nelamurire cu privire la limita construirii si imprejmuirii unui teren fara de axul drumului judetean. Am un teren imprejmuit cu gard din lemn si fundatie din beton, cu o constructie veche. Am toate actele pentru demolare si reconstructie pe care le-am depus ieri la primaria comunei Luizi Calugara. Responsabiul de la Urbanism mi-a citit din acordul prealabil de la Drumuri Judetene Bacau cum ca trebuie sa respect limita de minimum 12 metri de la axul drumului pentru constructie, inclusiv imprejmuire. In certificatul de urbanism nu este specificat acest lucru, iar amplasamentul si toate avizele au fost avizate favorabil de catre toate institutiile.
Avand in vedere faptul ca exista gard deja, cum sa il mut la 12 metri? Inseamna ca si casa trebuie s-o pozitionez la 14 metri, ca sa am putin spatiu.
Ce se intampla cu terenul ramas liber si neimprejmuit? Nu mi se incalca, oare, dreptul la proprietate? Eu platesc impozit si nu pot sa-l folosesc.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: FdMa , utilizator 17:28, 10 Octombrie 2019
Buna Simona - ai primit raspuns. ori s-a rezolvat (si cum)? As fi si eu interesat de aceasta situatie ca am aceeasi problema...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie pentru demolarea unei imprejmuiri provizorii pe teren extravilan marturie marturie Am primit ieri 25.11.2013 o somatie pentru dezafectarea unei imprejmuirii unui teren (pana pe 6.12.2013) aflat in extravilan (7300m2) pe motiv ca nu am ... (vezi toată discuția)
Sunt legale două autorizații de construire împrejmuire, una pe limita de hotar și alta la 12 cm, pe terenul vecinului? Mircea Razvan Mircea Razvan M-am judecat cu un vecin pana acum trei ani pentru tulburare de posesie, construire fara autorizare de cotete si gard de beton si zidarie pe terenul meu. Am ... (vezi toată discuția)
Am un teren deja imprejmuit pe care intentionez sa construiesc ... NorbertB NorbertB Buna ziua. Am un teren pe care doresc sa construiesc o casa noua, dar terenul are un gard care deja este construit si autorizat cu 3 ani in urma. Pentru ... (vezi toată discuția)