avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apometre cu citire radio
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apometre cu citire radio

Buna seara,
As avea nevoie si eu de un sfat. Ne-am trezit ca presedintele asociatiei ne-a instiintat printr-un anunt la avizier ca se vor monta apometre cu citire radio....fara nicio consultare in prealabil, fara nicio alta informare sau alte detalii. Personal, nu vreau apometre de acest gel (alta sursa de radiatii in conditiile in care campul electeomagnetic e ridicat in
apartament - am facut masuratori, nu vreau sa intru in alte detalii). Ma poate obliga in vreun fel asociatia sa mo
ntez acest tip de apometre? In cazul in care nu le accept, ma pot obliga legal sa suport pierderile? Va multumesv
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 10:08, 3 Februarie 2022
1.De unde stie asociatia ca nu mai inregistreaza corect ? Testeaza asociatia toate apometrele ? Nu spun ca nu se poate, dar nu cred ca le testeaza pe toate ca sa aiba motivul de a cere schimbarea tuturor.
2. OK, sa zicem ca pe toate le-a prins "gripa". De ce wireless, daca legea spune doar apometru (care sa respecte cerintele tehnice valabile in acel moment), Vedeti ca nu exista un motiv legal ? Nu spun ca n-ar fi mai bine, ci doar ca nu e legal.
3. Unde ati vazut ca o verificare de apometru de apartament sa coste cit valoarea lui de nou (a unui si cu transmisie wireless) ? Nu are sens.
[ link extern ] /
N-or fi toate anunturile reale, dar vedeti ca nivelul de pret e in jur de 25-30 RON.
Asociatia '' stie'' ca nu mai inregistreaza corect atunci cand la un ap cu 4 persoane, citirea este 0, sau maxim 1 mc. Plus ca, fiind foarte vechi.....unii au apometre de 10 ani.
Wireless pentru ca unii locatari sunt obisnuiti sa insele...asa sunt romanii.Mai bine wireless si citirea se face in aceeasi zi,la toti odata.
Daca se hotaraste in adunarea generala, nu este legal?
Nu, pentru ca hotaririle adunarii generale sunt limitate la proprietatea comuna. Apometrul e proprietate individuala.
Legea 196/2018 te obliga la art. 32 doar sa-l ai, nu sa fie wireless.
Daca citirea este 0 sau 1 mc la 4 persoane sunt 2 posibilitati:
1. Verificarea indecsilor reali si penalizarea vinovatilor.
2. Verificarea starii tehnice a traseului de montaj si a sigiliilor.

Se poate fura si cu apometrul wireless.
Referitor la montarea apometrelor cu citire radio....cine suporta costurile? Ca esti sau mai ales daca nu esti de acord cu montarea lor, avand in vedere ca costul am.inteles ca este undeva la peste 800 lei/ ap???
Dar pana acum, daca v-ati montat apometre in casa, cine a suportat costurile?
Chiar pe ce lume traim?
Unde ati vazut costuri de 800 lei/ap - nu am intelesa ce inseamna ap - daca va referiti la apartament, inseamna ca aveti un apartament cu 7 bai, asa da, dar nu cred ca cel care a proiectat blocul dvs. a fost asa de prost (scuzati)...

Alte discuții în legătură

Apometre fara sigil si fara verificare metrologica zolyxx zolyxx In asociatie presedintele, comitetul executiv sau AG poate sa dispuna/ sa hotareasca ca daca in apartamente apometrele au sigile rupte,desfacute sau ... (vezi toată discuția)
Pierderi apa Ionuț. Ionuț. Locuiesc intr-un bloc nou si deja sunt pierderi de apa...am inteles ca este vorba de clasa contuarelor....cat este diferența de la clasa \"A\" la clasa \"C\" ... (vezi toată discuția)
Refuz montare apometre cu citire radio Kopela Kopela Buna seara ! In blocul unde locuiesc s-a hotărât în AG înlocuirea tuturor apometrelor vechi cu apometre noi cu citire radio. Din tot ce am citit aici pe ... (vezi toată discuția)