avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Poate intra tatal in Concediu Crestere Copil 3-7 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Poate intra tatal in Concediu Crestere Copil 3-7 ani

Buna seara.
Sunt in Concediu crestere copil pana la 3 ani.la împlinirea vârstei de 3 ani a copilului eu (mama) pot sa ies din concediu si sa intre tatăl in concediu crestere copil 3-7 ani? Conform cărei legi/articol? Am intrebat si mi se spune ca acest concediu nu se transfera....dar logic ne fiind familie monoparentala ambii părinți sunt tutorii legali ai minorului conform Codului Familiei. ..
Cel mai recent răspuns: Thy77 , utilizator 15:40, 12 Iunie 2017
OUG 111/2010
art.31
(1) Pentru copilul cu dizabilitate care a împlinit vârsta de 3 ani, oricare dintre părinţii fireşti sau persoanele prevăzute la art. 8 alin. (2) beneficiază de un concediu pentru îngrijirea copilului până la vârsta de 7 ani, după cum urmează:
a) în continuarea concediului prevăzut la art. 2 alin. (1);
....
(6) În situaţia prevăzută la alin. (1) lit. a) şi b), condiţiile de acordare a concediului pentru îngrijirea copilului se consideră îndeplinite indiferent care dintre părinţii fireşti sau persoanele prevăzute la art. 8 alin. (2) a beneficiat de concediul pentru creşterea copilului.

Textul de lege nu prea este clar , sens in care la prima vedere ar reiesi ca numai parintele aflat in CCC poate beneficia de asa ceva.

Insa puteti intreba la ANPIS - Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială
[ link extern ] /

In functie de raspunsul primit , actionati in consecinta.
Am gasit Art 31.la 2 lit c...se cam încadrează tatăl...sau gresesc?
Articolul 31
(1) Pentru copilul cu dizabilitate care a implinit varsta de 3 ani, oricare dintre parintii firesti sau persoanele prevazute la art. 8 alin. (2) beneficiaza de un concediu pentru ingrijirea copilului pana la varsta de 7 ani, dupa cum urmeaza:
a) in continuarea concediului prevazut la art. 2 alin. (1) ;
b) oricand pana la implinirea de catre copil a varstei de 7 ani, pentru persoanele care au beneficiat de concediul pentru cresterea copilului in baza actelor normative care au reglementat acest drept la data nasterii copilului;
c) oricand, incepand cu implinirea de catre copil a varstei de 3 ani, pentru persoanele care nu se incadreaza in conditiile prevazute la lit. a) si b) , dar care in ultimele 12 luni inainte de solicitarea acestui concediu au realizat venituri supuse impozitului sau au realizat perioade asimilate definite la art. 2 alin. (1) , (5) si (6) .
(2) Pe perioada concediului prevazut la alin. (1) se acorda o indemnizatie lunara egala cu cuantumul minim al indemnizatiei stabilit la art. 2 alin. (2) .
(3) Concediul pentru cresterea copilului, prevazut la alin. (1) , se acorda pe baza de cerere de catre angajatorul la care isi desfasoara activitatea persoana indreptatita.
Reiau raspunsul psotat anterior :

"Textul de lege nu prea este clar , sens in care la prima vedere ar reiesi ca numai parintele aflat in CCC poate beneficia de asa ceva.

Insa puteti intreba la ANPIS - Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială
[ link extern ] /

In functie de raspunsul primit , actionati in consecinta."
Eu am intrebat si răspunsul a fost...se poate doar ca nu aparțin de stat.au dosare diferite pe la Bucuresti "la personalul militar"...este adevarat sau au chef sa ne plimbe pe drum :-( :-( :-(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil 5 - 7 ani, cu dizabilitati morty morty Buna tuturor! Am stat cu baietelul meu (incadrat de la inceput in gradul grav) in crestere copil pana la 3 ani. Acum el are 5 ani si sotul ar vrea sa intre el ... (vezi toată discuția)
indemnizatie crestere copil cu handicap mediu, de la 3 la 7 ani zahariapetro zahariapetro am o rugaminte doresc sa stiu daca beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului de la 3 la 7 ani pentru copilul care are handicap mediu pot sa ma ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pt gemeni patriciaz patriciaz Buna ziua! As dori si eu sa stiu daca indemnizatia pentru cresterea copilului cu handicap de la 3 la 7 ani se acorda pentru ambii copii, adica 900 ron in ... (vezi toată discuția)