avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare dol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare dol

Buna ziua tuturor!
In urma cu aprox 30 zile, am incheiat un contract de vanzare cumpararare pt un autovechicul second-hand. La incheierea contractului, am introdus 3 clauze, printre care cea cum ca ”vanzatorul declara ca autovehiculul nu a fost implicat in evenimente rutiere sau avariat”.
In urma cu doua zile, am descoperit, insa, ca masina a fost lovita de un stalp de electricitate. Reparatiile facute de el lasa de dorit, am defecte(destul de serioase) pe partea de directie, puntea..si poate cel mai important lipsa airbagurilor, ceea ce duce la o investitie costisitoare.
Cumparatorul in nerumarate randuri a spus ca nu a avut accident, am facut rost de poze, de diagnoza a doua service-uri autorizate, si, de asemenea, intentionez saptamana viitoare sa scot dosarul de dauna de la politie.
De asemenea masina prezinta multe vicii ascunse, cum ar fi faptul ca anumiti martori de la bord au fost anulati. Mentionez ca toate viciile i le-am comunicat de indata ce le-am descoperit si tot de indata ce am cumparat masina am apelat la ajutor de specialitate si ca nu imi puteam da seama fara ajutor despre aceste grave defectiuni la momentul incheierii contractului.
As vrea sa-l chem in judecata pe cumparator, dar, voi cei de aici avand mai multa experienta..si fiind prima mea cerere de chemare in judecata...poate ma puteti si va rog a ma ajuta: pot invoca dolul pt omisiunea de a imi invedera aceste aspecte atat de importante pe care se cuvenea sa mi le dezvaluie? Si reducerea corespunzatoare a pretului plus daune interese?
Sau sa ma tin de neindeplinirea clauzelor din contract?
As vrea o varianta care sa-mi garanteze o hotarare favorabila!
Si pot face eu reparatiile pana la solutionarea definitiva a cauzei, as vrea sa o folosesc in continuare, dar in conditii de siguranta atat pentru mine cat si pentru familia mea?
Multumesc anticipat!
Varianta care sa va garanteze o hotarare favorabila, nu exista, exista doar sanse mai mici sau mai mari de a obtine ce v-ati propus. In continuare nu o sa ma apuc sa va dau sfaturi si povețe, insa ca principiu atunci cand introduceti o clauza intr-un contract, trebuie sa introduceti si o sanctiune, clara, pentru cel care nu respecta obligatia, altfel apar probleme in interpretarea si eficacitatea clauzei, ma rog asta este o chestiune.
Acum, pentru solutionarea problemei dvs exista mai multe cai, care se impun in functie de particularitatile situatiei, fie ca mergeti pe dol sau pe alt viciu de consimtamant, fie ca mergeti pe garantia contra viciilor bunului vandut, fie ca mergeti pe altceva, asta veti decide impreuna cu juristul dvs., cu atat mai mult cu cat sunteti la "prima dvs cerere de chemare in judecata".
Tot ce pot sa va mai spun este ca nu trebuie sa va apucati sa reparati masina inainte de a va decide pe ce cale veti actiona.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am cumpărat de doua săptămâni un apartament, acesta ... Virgo13 Virgo13 Buna ziua, am cumpărat de doua săptămâni un apartament, acesta se afla la etajul 3 dar deasupra erate pod. A doua seara de când m-am mutat ploua in casa ... (vezi toată discuția)
Am cumparat 3 masini pentru a le vinde ulterior si am constatat urmatoarele. nicoletaaaa nicoletaaaa Va expun situatia sub forma unei spete: X vinde 3 masini lui y -faimos pentru circulatia acestui fel de marfa. Masinile sunt livrate ,pretul platit pe ... (vezi toată discuția)
Cumparare autoturism cu vicii ascunse dpasztor dpasztor Buna ziua, am cumparat un autorurism din Constanta cu 8250 euro, dupa nici o ora de mers pe autostrada soarelui in drum spre Bucuresti acesta s-a defectat, ... (vezi toată discuția)