avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 179 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce va trebui să se propună ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce va trebui să se propună ?

Hristos a înviat !
Sunt membru al comisiei de inventariere.
S-a găsit o lipsă în gestiune.
Bunurile erau în gestiunea unui salariat, iar alți 2 salariați sunt utilizatori.
Vă rog mult de tot să îmi spuneti :
- dacă este corect să se propună de către comisie ca imputație să se facă astfel: 2 părți /jumătate din prejudiciu să-i plătească gestionarul, iar cealaltă jumătate să o plătească ceilalți 2 salariați utilizatori ?
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 13:54, 20 Mai 2017
Comisia trebuie sa tina cont si de prevederile de mai jos:

Art. 255 C.mun.
(1) Cand paguba a fost produsa de mai multi salariati, cuantumul raspunderii fiecaruia se stabileste in raport cu masura in care a contribuit la producerea ei.
(2) Daca masura in care s-a contribuit la producerea pagubei nu poate fi determinata, raspunderea fiecaruia se stabileste proportional cu salariul sau net de la data constatarii pagubei si, atunci cand este cazul, si in functie de timpul efectiv lucrat de la ultimul sau inventar.
Vă mulțumesc respectuos pentru răspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gestiune colectiva silviu1958 silviu1958 Sunt gestionar intr-o gestiune colectiva din noiembrie 2016. La momentul inceperii lucrului nu s-a facut nici un inventar si nu am semnat nici un act prin care ... (vezi toată discuția)
Lipsa gestiune si recuperare sume de la angajata bulzanv bulzanv am o vinzatoare la un chiosc ,am facut inventar a iesit cu minus cum pot recupera suma? Inca ceva eu nu i-am lasat scris nicaieri stocul de pornire ce ziceti ... (vezi toată discuția)
Gestiune magazin ContSters286120 ContSters286120 Buna.Ma poate ajuta cineva va rog cu o informatie?Daca la angajarea intr-un magazin nu se face un inventar de predare a gestiunii de catre fostul gestionar sau ... (vezi toată discuția)