avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare pe bunuri
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare pe bunuri

Buna ziua.
Sotia mea trebuie sa returneze firmei la care a lucrat o suma importanta de bani, circa 30 de mii de euro. Suntem in proces cu firma respectiva si asteptam sentinta definitiva.
Intre timp, eu vreau sa-mi fac o societate pe numele careia sa cumpar un spatiu comercial. Sotia nu va avea nici o calitate in aceasta societate.
Daca sotia pierde procesul si va trebui sa fie executata silit, executorul se poate indrepta si asupra spatiului comercial pe care-l cumpar prin intermediul firmei?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: tusu , utilizator 16:27, 21 Mai 2017
Daca in societate nu va fi sotia implicata sub nici o forma, si dumneavoastra nu ati fost implicat in debitul sotiei (nu ati avut acte semnate impreuna), nu se poate atinge cat timp dumneavoastra sunteti in viata.

Tine foarte mult de motivul si baza legala a datoriei sotiei, precum si tipul acesteia si de documentele aferente.
Da, e vorba de salariile sotiei, o privesc exclusiv, eu nu am nici o legatura cu acele venituri.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare firma unuia dintre soti tusu tusu Buna ziua, Va retin atentia cu o problema... Sotia are de returnat o suma de bani societatii comerciale unde a lucrat, ij jur de 25.000 de euro. Intre ... (vezi toată discuția)
Executare silită a bunurilor dintr-o familie tusu tusu Bună ziua, vă reţin atentţia cu o problemă. Soţia mea trebuie să returneze nişte bani unui terţ, nu e vorba de împrumut la bancă, ci are de ... (vezi toată discuția)
Partaj, aport social, bani proprii FLORIN RADU FLORIN RADU dragi colegi avocati, va retin atentia cu o mica speta; astept opinii din partea voastra: doi soti infiinteaza in timpul casatoriei o firma. sotul crediteaza ... (vezi toată discuția)