avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum pot deveni detectiv sau politist de investigatii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum pot deveni detectiv sau politist de investigatii criminale?

Buna ziua!
Sunt licean si as vrea sa urmez dreptul dupa terminarea liceului.As dori sa devin acea persoana care se ocupa cu urmarirea suspectilor,elucidarea unui caz,punerea cap la cap a dovezilor etc.
Stiu ca ceea ce se vede in filmele cu detectivi gen CSI,Sherlock Holmes etc. nu prea se reflecta in viata reala,insa as vrea sa stiu ce post s-ar apropia cel mai mult de ceea ce vreau eu,si desigur ce trebuie sa urmez pentru a putea ocupa acel post.

P.S.Sunt din Cluj.

Cu stima,
Cel mai recent răspuns: ClaudiuOvi , utilizator 12:26, 21 Mai 2017
Cred ca dumneavoastră nu m-ați înțeles. Sunt încă în liceu.Vreau sa știu cum pot deveni un detectiv/polițist de investigații criminale.Asta înseamnă că vreau să știu ce facultăți trebuie sa urmez și cum se numește aceasta funcție de detectiv gen Sherlock Holmes.Vreau sa precizez ca nu vreau sa ma fac genul de criminalist care lucrează în laborator cu amprente,urme de sânge etc..
ClaudiuOvi a scris:

Cred ca dumneavoastră nu m-ați înțeles. Sunt încă în liceu.Vreau sa știu cum pot deveni un detectiv/polițist de investigații criminale.Asta înseamnă că vreau să știu ce facultăți trebuie sa urmez și cum se numește aceasta funcție de detectiv gen Sherlock Holmes.Vreau sa precizez ca nu vreau sa ma fac genul de criminalist care lucrează în laborator cu amprente,urme de sânge etc..


:)) simplu daca aveti medie mare si conditie fizica dati la academia de politie. o terminati si o sa va repartizeze ei unde sunt posturi disponibile de obicei pe baza performantelor dar lipsa de personal poate duce la ordine publica, rutiera, echonomic etc

Prima data e politist dupa detectiv va trebuii sa dovedesti clar ca meriti si stii

Sau urmati cursul de Detectiv Particular, luati examenele va deschideti birou si gata :)
Ultima modificare: Duminică, 21 Mai 2017
Burghardt Norbert,
@ ClaudiuOvi

Legea 329/2003
art.5
(1) Poate dobândi calitatea de detectiv particular persoana care îndeplineşte următoarele condiţii:
a) are cetăţenia română sau cetăţenia unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene ori ale Spaţiului Economic European;
b) posedă cel puţin studii medii şi este absolventă a unei şcoli postliceale de detectivi sau a îndeplinit funcţia de poliţist ori lucrător în cadrul unor instituţii publice cu atribuţii în domeniul apărării, ordinii publice sau siguranţei naţionale ori este absolventă a unei instituţii de învăţământ superior;
c) este aptă din punct de vedere medical;
d) să nu fi fost condamnată pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie;
e) nu desfăşoară o activitate care implică exerciţiul autorităţii publice;
f) a obţinut avizul inspectoratului de poliţie judeţean sau al Direcţiei generale de poliţie a municipiului Bucureşti, după caz;
g) a promovat examenul de atestare a calităţii de detectiv particular, conform prevederilor art. 7, ori deţine un certificat de calificare în această profesie sau un atestat similar eliberat în unul dintre statele membre ale Uniunii Europene şi ale Spaţiului Economic European.
.....

[ link extern ]
In primul rand,sunt din Cluj si mi-ar fi destul de greu sa fac academia de politie la Bucuresti.Avem si in in Cluj o Scoala de agenti,insa de acolo se iese subofiter,
In al doilea rand,facultatea de drept nu ma ajuta sa ocup vreun post de detectiv/politist de investigatii criminale?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma detectivi NICOLAE LAMBRU NICOLAE LAMBRU Buna ziua, O firma de detectivi privati poate presta si servicii de formare profesioanla - cursuri de detectivi in cadrul aceluiasi cod CAEN, sau este ... (vezi toată discuția)
Angajat intr-o institutie publica si detectiv particular mirceamonac mirceamonac Angajatul in regim contractual la o institutuie publica este incompatibil cu profesia de detectiv particular,mai exact implica execitiul autoritatii publice? (vezi toată discuția)
Licenta pentru detectiv particular! ContSters102770 ContSters102770 Buna ziua! Am o intrebare de adresat! Care sunt procedurile pentru a obtina autorizatie de detectiv particular? Am inteles ca trebuie sa ai studii ... (vezi toată discuția)