avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Facebook
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Facebook

O persoana are voie sa posteze pe Facebook poza ta cu toata familia si sub ia mesaje jicnitoare si ma denigreaza pe mine cit si familia mea fara voia mea a luat poze de pe pagina fratelui meu cu copii si toata familia este bine spuneti ca am trimis la Facebook sa stearga tot contul ca e cont fals un nume fals si nu a facut nimica
Cel mai recent răspuns: Daniela Gratiela , Alte profesii 12:29, 22 Mai 2017
I.C.C.J. au decis că Facebook este spațiu public, fapt pentru care ați putea iniția o acțiune civilă, dar aveți nevoie de un avocat.
www.avocatnet.ro/content/art...
Vedeți cazul Judecătorului Cristi Danileț, care a câștigat definitiv procesul cu ziarul de scandal Ring: [ link extern ] /
care și-a întemeiat acţiunea pe dispoziţiile art. 10 para. 1 din CEDO: „Orice persoană are dreptul la respectarea vieţii sale private şi de familie (…)”, ale art. 30 alin. 6 din Constituţia României: „Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine” şi ale art. 74 lit.f din Codul Civil:„(…)pot fi considerate ca atingeri aduse vieţii private: f) difuzarea de ştiri, dezbateri, anchete sau de reportaje scrise ori audiovizuale privind viaţa intimă, personală sau de familie, fără acordul persoanei în cauză”.(…)
Ultima modificare: Luni, 22 Mai 2017
Daniela Gratiela, Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violarea intimitatii panaitdavid_catalin panaitdavid_catalin filmarea sau fotografierea unei persoane, grup de persoane sau cuplu, aflate in spatii publice (ex : strada, parc) poate reprezenta o violare a intimitatii ... (vezi toată discuția)
Legatura catre cont de facebook marian_d marian_d Buna ziua, Detin un website in care postez informatii despre activitatea unor persoane publice de la nivel local si national. Majoritatea informatiilor ... (vezi toată discuția)
Aparut foto/video in ziar fara acord invisible593 invisible593 Buna ziua, povestea in mare: am mers ieri intr-o padure, la iesirea dintr-un oras sa ne jucam (tragem in niste sticle care le aranjasem drept tinte) cu un ... (vezi toată discuția)