Buna ziua in urma cu 4 ani ma m apucat cu un prieten sa reparam spoilere si carena , acuma 3 luni baiatu a plecat in italia si eu ma m apucat sa repar singur spoilere si carene , am un garaj de 15 mp si acolo imi continui munca de unu singur, acuma ca sa redirectionez fosti clienti spre mine mi am pus pe masina un banner in care imi dau nr de tel si munca pe care o prestez. Intrebarea mea este daca ma poate trage cine la raspundere in primu rand pt acel banner care este si pe cateva masini ale unor prieteni si in al doilea pt ca repar spoilere si nu am firma sau alte cele :) precizez ca fac cam 500 600 lei pe luna vara... si e singuru venit nu lucru nici unde
Bun si in cazul in care vine fiscul pe mine tinand cont ca am reclama pe vro 13 masini din deva cu numaru de tel si situ meu eu ce eplicatie le dau ? imi place cum ai gandit dar as vrea sa stiu ce sa fac si in cazul in care vine fiscul pe mine cu toate k nu cred ca ar veni ei pt mine care is vai si amar si fac si eu un ban cinstit ... nu ? dar noh daca vin ce le zic?
Daca doriti sa dormiti linistit(a) si eu asta deduc , autorizati-va. Nu va costa aproape nimic autorizarea ca pfa.
Impozitul il platiti numai pt ceea ce realizati, nu intrati in impozitarea aceea minima. Plata este trimestriala, cu o regularizare in anul viitor daca ceea ce ati declarat ca realizati a fost mai mare sau mai mic decit realizatul real. Contributia de sanatate de 5.5% este tot la venitul realizat. De pensie nu beneficiati decit daca incheiati ca casa jud de pensii contract de asigurare la orice suma doriti, nu este conditionata de venit PFA.
Dupa ce va autorizati eu nu pot sa va sfatuiesc sa faceti venituri fara a emite chitante (bon casa de marcat) sau sa le declarati la sume mai mici decit au fost in realitate ......
Contributiile obligatorii in cazul PFA sunt : CAS : 31.3% - pentru anul 2009( trebuie sa faceti contract cu casa de pensii, CASS: 5.5 % -contributia la casa de sanatate ( faceti contract cu Casa de sanatate) si din ceea ce ramane , se plateste impozitul 16%.