avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Litigiu intre vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Litigiu intre vecini

Buna ziua,
De cca o luna am probleme cu vecinii mei in sensul ca acestia au reclamat la primarie si la politia locala ca avem in curte un solar (il avem de 15 ani dar acum o deranjeaza pe vecina si are 50 cm fata de peretele casei ei) si ca de pe folia acestuia se scurge apa din ploi si de asemenea se uda plantele (in fapt se uda cu picatura prin instalatie de picurare) iar apa se infiltreaza si ii strica peretele casei si acesta se crapa. mai mult a reclamat ca avem put forat si ca vindem apa. echipajele politie locale au venit in randuri diferite sa constate aceste aspecte si ne-au lasat de inteles ca se va face o mediere. pe noi deja ne deranjeaza mereu intrarea politiei in curtea noastra si diversele constatari. ale lor. vecina se uita frecvent in curtea noastra , se urca pe scara, pe acoperisul casei ei, pe geamul de la baie care l-a facut acum vreo 4 ani fara acordul nostru si da in curtea noastra. de asemenea noi i-am permis acces in curte sa isi repare peretele casei dar ei au facut izolatia peretelui cu polistiren de 10 cm fara sa ne ceara acordul. a construit o noua camera fara autorizatie in locul gardului de separa terenul dintre noi. noi i am acceptat tacit aceste modificari pentru o buna intelegere intre vecini dar se pare ca intelegere nu exista si din partea lor. intrebarea mea este daca trebuie sa ne pregatim pentru vreun litigiu si in acest sens pentru putul forat in curtea noastra e necesar vreun aviz sau notificare la Apele Romane sau altundeva sa fim in buna regula. apoi, credeti ca este cazul sa ii fac si eu actiune pentru tulburare de posesie sau altceva in speranta ca se va linisti si va inceta cu reclamatiile la politia locala unde are si anumite cunostinte care ne hartuiesc. cum considerati ca trebuie procedat astfel incat sa nu riscam amenzi sau litigii inutile ? va multumesc frumos, Teodora

Alte discuții în legătură

Izolație perete al vecinului pe terenul părinților mei Kassia Kassia Bună ziua! Părinții mei au cumpărat casa în care locuiesc când s-au căsătorit, de la bunicii mei. Din totdeauna, și bunicii cât și părinții mei, ... (vezi toată discuția)
Vecinul reazemă diverse lucruri de peretele casei mele. pot să construiesc un gard pe limita de proprietate? trasor trasor Bună ziua, supun atenției dvs. o problema cu care mă confrunt de ani de zile: am în proprietate o casă și 400 mp de teren cu cadastru și intabulare iar ... (vezi toată discuția)
Clima-o problema? Simona28 Simona28 Buna ziua, ma numesc Simona, sunt din Timisoara si am 29 de ani. De curand mi-am montat clima in apartament si se pare ca ii deranjeaza pe vecinii de la et 1 ( ... (vezi toată discuția)