avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit auto / taxe locale
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit auto / taxe locale

In anul 2015,luna februarie,am radiat fiscal de la serviciul local Taxe si Impozite un autoturism ramas mostenire de la tatal meu ( in urma dezbaterii succesiunii ). Acest autoturism a fost / este scos de pe domeniul public iar , la data respectiva , am obtinut certficatul de radiere fiscala aferent . Astazi , dorind sa ma inscriu in Programul Rabla cu respectiva " rabla " , m-am adresat aceluiasi serviciu de taxe si impozite pentru a obtine stampila necesara pe certificatul de radiere din circulatie de la Politia Rutiera . Nu mica mi-a fost surpriza cand cei de la Taxe si Impozite mi-au spus ca , in conformitate cu prev Legii 227/2015 actualizate [ Noul Cod Fiscal ], ca sa-mi poata radia fiscal masina este OBLIGATORIUca sa-mi redebiteze ( practic , sa o reintroduca in circuitul fiscal ) masina in evidentele fiscale si sa achit impozitul pentru perioada 2015 - 2017 , inclusiv . Intrebarea mea este : cat de legala este aceasta impunere din partea respectivului serviciu , atata vreme cat eu le cer - practic - sa recertifice o situatie deja existenta faptic si asupra careia dumnealor si-au dat girul legal acum 3 ani si care , de atunci , nu a suferit nici o modificare faptica ??? ( Mai fac precizarea ca art 468 alin(1)/NCF - precum si urmatoarele -
invocat de "finantisti" in sustinerea actiunii lor face vorbire de " autovehiculele care TREBUIESC inmatriculate in circulatie " si nu de cele care se doresc a fi radiate din evidenta Politiei !
Astept orice sfat juridic , parere , opinie legala sau informatie competenta si multumesc anticipat pentru ele !

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism de la fisc 0726183819 0726183819 CUM PROCEDEZ PENTRU A RADIA AUTOTURISMUL PROPIU DE LA FISC? NU MAI FOLOSESC AUTOTURISMUL SI VREAU SA-L RADIEZ PENTRU A NU MAI PLATI IMPOZITUL. (vezi toată discuția)
Masina fier vechi - cumpar rable Floriann P Floriann P In 2019 am avut o masina ( rabla) pe care am dat-o la cei cu anunturi \'cumparam rable-radiere pe loc \' , am sunat la ei , au venit , au luat masina , i-am ... (vezi toată discuția)
Radiere fiscala a unui autovehicul radiat din circulatie la cerere gaskoe gaskoe Bun gasit Am radiat din circulatie, la cerere, un aututurism personal (marca Trabant) care nu a mai circulat pe drumurile publice de cca 10 ani, fiind ... (vezi toată discuția)