avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prima chirie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prima chirie

Buna ziua!
Am intrat in concediu pentru creșterea copilului din șomaj. Pe 15 Decembrie copilul împlinește 2 ani. Când trebuie sa depun actele pentru reluarea șomajului? Apoi dacă ma angajez in București iar eu am domiciliul in Buzău ce beneficii am și cum trebuie sa procedez (știu ceva de o prima pt angajare la distanță și de prima chirie)? Pot opta pt acestea doar in perioada in care iau indemnizație de șomaj sau și după ce expira acea perioada? Pot aplica la toate astea prin e-mail sau trebuie sa ma deplasez in Buzău. Mulțumesc mult de tot!
Cel mai recent răspuns: ContSters429609 , utilizator 12:12, 27 Mai 2017
„Prin acest program se acordă o primă de relocare şomerilor înregistraţi la agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă şi care-şi schimbă domiciliul la o distanţă mai mare de 50 de kilometri pentru a se încadra în muncă. Această primă se acordă la cerere, lunar, pe o perioadă de maximum 36 de luni, dacă persoanele care solicită acest drept se încadrează cu normă întreagă pentru cel puţin 12 luni. De asemenea, această primă de relocare se ridică la 75% din suma necesară pentru acoperirea cheltuielilor pentru locuire, adică şi chirie şi utilităţi, în limita sumei de 900 de lei lunar”, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Alina Petrescu, citată de News.ro.

Pentru a beneficia de prima de relocare, persoanele îndreptăţite trebuie să depună la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă în evidenţele cărora sunt înregistrate, documente care să ateste îndeplinirea condiţiilor menţionate în lege, în termen de 60 de zile de la data încadrării în muncă.Pot depune cereri şi cei care s-au încadrat în muncă din ianuarie până acum, adică din momentul adoptării iniţiale a OUG 6/2017”,

Prima de relocare se acordă lunar începând din luna următoare depunerii documentelor, pentru o perioadă de cel mult 36 de luni, iar pentru acordarea acesteia beneficiarul trebuie să depună lunar documente care să ateste plata chiriei, a facturilor la utilităţi, declaraţii şi adeverinţe privind veniturile realizate lunar, astfel încât să dovedească faptul că se încadrează în prevederile legii.

Atât documentele pentru deschiderea dosarului, cât şi cele lunare, se pot depune personal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, prin fax sau e-mail.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Mai 2017
ContSters429609, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

ce ajutor mai primeste de la stat o mama singura daca are venit? nico2017 nico2017 Buna ziua! Sunt mama unui copil de 8 ani pe care il cresc singura. Sunt profesor in Romania...motiv pentru care cheltuielile lunare depasesc cu mult ... (vezi toată discuția)
Dacă sunt in șomaj si gasesc de lucru in alta localitate, am vreun beneficiu legal? fllu07 fllu07 Bună ziua. Dacă sunt in șomaj, în localitatea natală, si vreau sa ma mut in altă localitate tot din România (de ex. Dintr-un municipiu- în București) ... (vezi toată discuția)
Subventii pentru relocare carmenika carmenika Daca am plecat prin demisie de la ultimul loc de munca, insa ma inregistrez la AJOFM ca somer fara subventie , pot beneficia de prima instalare, decontare ... (vezi toată discuția)