avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme cu mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme cu mama

Buna ziua,

Am o problema cu mama mea si nu mai stiu ce sa fac.

Situatia pe scurs este urmatoarea.
Presupun ( nu sunt doctor) ca mama sufera de o boala mintala, de ce zic asta, patreaza toate tampeniile posibile, pungi de unica folosinta adunate in alte pungi-puse in plase si in alte palse, sticle/recipiente de plastic( ca poate trebuie candva) ziare pe care le baga intr-o punga si in alta punga si la final intr-o plasa de panza care e pusa in alte 2, haine care nu ii mai sunt bune de zeci de ani, cutii si cutiute, si multe alte lucruri de genul acesta. Cumpara tot felul de alimente mai mult decat este necesar si bineinteles ajung sa expire, si le pastreaza expirate ani de zile. Obiecte/lucruri care nu le foloseste ani de zile,dar le pastreaza.

Acum cativa ani in urma a avut grija de bunica mea,care a murit si apartamentul respectiv la transformat intr-un hal de neimaginat cu toate lucrurile astea. Cred ca daca traia bunica si vedea mai murea odata.

Daca incerc sau fac curat prin toate prostiile astea iese cu scandal, ca de ce umblu in lucrurile ei.

Am incercat cu frumosul sa vorbesc cu ea sa mergem la un control de specialitate, am incercat si cu amenintari ca chem salvarea sa o duca la spitalul de nebuni, ca obtin ordin judecatoresc ptr a merge la spital, dar bineinteles ca nu am avut cu cine ma intelege.

Va rog ajutati-ma, chiar nu mai stiu ce sa ma fac, pe ce cale sa o apuc, cum sa procedez...

Cu stima,

Cel mai recent răspuns: QED , utilizator 19:53, 18 Iunie 2017
Dar daca incercati sa o ajutati sa organizeze si sa reorganizeze, eventual sa foloseasca o parte din ele? Sa aiba o ocupatie, un fel de terapie ocupationala?
Apelați la un psiholog să-i facă psihoterapie individuală la domiciliu. O să aveți o surpriză plăcută în ce privește comportamentul mamei.
@ AVLIL. Refuz total! am incercat sa le aranjam impreuna, hai sa vedem ce ne mai trebuie,ce nu mai e bun,etc. orice c....t il tine, nu conta ce era trebuia sa stea acolo, de ce sa il mut, nu ca ii trebuie( chiar daca erau niste ziare vechi bagate in mai multe pungi sau haine care au ramas mici). Nu le foloseste ca se strica si mai bine cumpara altele care si din acelea foloseste o parte si alta le pastreaza.

I-am zis cu frumosul sa mergem la un psiholog ca nu e normal asa ceva si a inceput sa strige ca ea nu e nebuna, s anu o ami fac nebuna...

Poate este un psiholog aici si am poate ajuta mai mult.

Va multumesc.
Adevarul este ca odata cu inaintarea in varsta incep sa stinga din luminitze, vederea slabeste, altele se mai 'molesesc", de altfel este demonstrat medical ca in timp neuronii isi inceteaza activitatea.
Din punctul meu de vedere activitatea creierului este inca un mister pentru omenire, fiecare persoana este unica, unii au probleme la varste nu foarte inainte, altii dupa o varsta, altii la varste inaintate nu au probleme deloc.
Pentru cei din jur problemele persoanelor apropiate sunt in multe cazuri un chin si trebuie sa aiba tact sa rezolve situatia.
Din descrierea situatie se intelege ca tatal dvs nu mai este alaturi de mama, o solutie ar fi sa o duceti intr-o vacanta de 3-4 zile intr-un loc odihnitor iar intre timp cineva din familie sa se ocupe de "curatenie".
La intoarcere in mod sigur va avea o atitudine similara cu cea pe care a avut-o cand ati incercat sa faceti curatenie impreuna dar cel putin ati eliminat pentru o perioada lucrurile nefolositoare. Dar cu timpul ii va trece.
Stimat Domn,
Mama dvs, prezintâ simptomele unui început de Alzheimer (din experientâ).
Sfatul de a face apel la un psi pt o terapie compotamentalâ este EXCELENT!
Ocuparea persoanei cu sarcini diverse fârâ stimulare psihicâ nu serveste la nimic, din contrâ, conduce la instalarea de reflexe si automatisme care vor agrava situatia.
Demonul A îi va roade zilnic, orâ cu orâ, secundâ cu secundâ capacitâtile cognitive si de gândire.
Armati-vâ de râbdare, fiti constient câ lupta va fi lungâ si din ce în ce mai penibilâ.
CURAJ

Alte discuții în legătură

Mama cheltuie pensia de handicap a copilului nejustificat (plimbări ... MaraToaderia20 MaraToaderia20 Mama cheltuie pensia de handicap a copilului nejustificat (plimbări dese, facturi, cosmetică personală..) Salutări calde! Sunt tatăl unui minor ... (vezi toată discuția)
Vreau sa-mi dati solutii daca este posibil - revenirea copilului la domiciliu mitzza111 mitzza111 deci....in 2004 mi-a fost incredintata spre crestere fiica mea care avea atunci 3 ani....pina acum 3 luni (septembrie 2015) a locuit cu mine si mi-am ... (vezi toată discuția)
Refuz program vizita ContSters245248 ContSters245248 Buna ziua, Ma confrunt cu o problema delicata si am nevoie de un sfat. Fetita mea in varsta de 9 ani, refuza sa mai mearga in vizita la tatal ei, vizita ... (vezi toată discuția)