avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuz program vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuz program vizita

Buna ziua,
Ma confrunt cu o problema delicata si am nevoie de un sfat.
Fetita mea in varsta de 9 ani, refuza sa mai mearga in vizita la tatal ei, vizita hotarata in urma unei decizii de divort in urma cu 5 ani.
Mentionez ca avem custodie comuna si fetita are stabilit domiciliul la mine. In decizia de divort, tatal are drept la vizita in fiecare sambata, cate 4 ore, insa in urma unei intelegeri verbale, fetita a stat toata ziua si uneori tot sfarsitul de saptamana.
Cum ma sfatuiti sa procedez in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 20:10, 4 Decembrie 2017
Vorbiti initial cu tatal si aflati daca s-a modificat ceva din perspectiva lui in felul in care se desfasura vizita. Vorbiti apoi si cu fetita. De cat timp refuza?
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,
In afara discutiilor sugerate de againstPAS , va sfatuiesc sa apelati la un psiholog specializat.
S-ar putea sa fie o trauma a minorei pe care doar un psiholog sa stie sa o poata rezolva.
Am avut mai multe discutii cu tatal, chiar si saptamana trecuta cand ne-am intalnit toti trei.
Refuzul ei este manifestat de acum 2 ani, dar am convins-o in mai multe randuri ca este nevoie sa tina legatura si cu tatal ei. Pana la urma a inteles si se ducea la vizite. Acum, insa, refuzul ei este categoric. Tatal ei insista sa mergem cu ea la un psiholog.
Asa l-am rugat si eu. Sa o lasam sa se linisteasca si apoi lucrurile poate vor sta altfel. Presiunea pe care o exercita asupra ei, inclusiv fostii mei socri, care au cautat-o si la scoala, nu cred ca este benefica. Dar... nu pot sa ma fac inteleasa si nu stiu ce pasi sa urmez. Ma gandesc sa ma adresez protectiei copilului, dar nu stiu daca procedez corect.

Alte discuții în legătură

Este sau nu abuz? luminutza luminutza Buna ziua. In urma divortului fetita mi-a fost incredintata. Printr-o ordonanta presedentiala tatalui i s-a stabilit un program de vizita: 2 week-end-uri pe ... (vezi toată discuția)
Program de vizita pentru mama in cazul schimbarii domiciliului minorului la tata againstPAS againstPAS Daca soliciti modificarea domiciliului de la mama la tata si nu vrei sa ingradesti dreptul mamei de a-si vedea copilul, ce solutie de program de vizita ai ... (vezi toată discuția)
Custodie unica solomonalexa solomonalexa Buna ziua, Am intentat proces la sfatul avocatului prin care solicit custodie unica pentru fetita mea de 3 ani si 3 luni. motivele mele sunt ca tatal ei ... (vezi toată discuția)