avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Conducere sub influenta bauturilor alcoolice
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Conducere sub influenta bauturilor alcoolice

Buna ziua! Astazi, 28.05.2017, am fost oprit dimineata la ora 2 de un echipaj de politie si testat cu aparatul etilotest. Am avut o concentratie 0,72. Am fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice dar momentan nu am primit nici un rezultat. Am declarat ca am baut 2 beri si 25 ml tarie si ca mergem la magazin sa imi cumpar tigari. Politistii au fost foarte amabili si s-au mirat cand au vazut cat de lucid eram comparativ cu ce arata etilotestul. V-as ruga frumos sa imi spuneti: Ce se va intampla mai departe? Care va fii peseapsa pe care este cel mai probabil sa o primesc? Cum pot sa ma apar in ideea de a reduce pedeapsa cat mai mult? Cat timp dureaza toate procedurile si care sunt acestea? Tin sa precizez ca nu am avut niciun incident, purtam centura de siguranta si mergeam incet. Am carnetul de 2 ani si in afara de cateva puncte care au expirat si un avertisment ambele pentru nepurtarea centurii de siguranra acum vreun 1 an, nu mai am alte abateri de niciun fel.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: RobertBenghia , utilizator 18:24, 28 Mai 2017
Eu am avut 0,64 alcool in etilotest si la sange am avut 1,09 deci este caz penal ... anularea permisului si amenda penala sau inchisoare cu suspendare ! Recomand avocat cit mai urgent . Eu am deja 3 ani de cand mia fost anulat permisul , deci recomand un avocat cit mai repede . Mult noroc
In primul rand depuneti demersuri sa platiti dvs probele biologice, daca vreti sa se urgenteze procedura.
In functie de situatia de fapt, se poate cere calculul retroactiv al alcoolemiei, de dvs sau parchet.
De obicei, valoarea alcoolemiei in sange este cam dublul valorii din aerul expirat.
La aceasta valoare veti fi probabil trimis in judecata.
Multumesc pentru raspunsul rapid! Daca sunteti amabil, puteti va rog sa imi spuneti care a fost intervalul de timp dintre testarea cu etilotestul si recoltarea de probe biologice in cazul dumneavoastra?
Va multumesc pentru promptitudine!
V-as mai ruga frumos sa ma lamuriti in legatura cu demersurile pentru a fii eu cel care plateste pentru recoltarea de probe.
Si inca ceva. Am observat in raspunsul dumneavoastra "probabil trimis in judecata". Exista sanse sa nu fiu trimis in judecata? Daca da, care sunt criteriile pe care se bazeaza cand trimit sau nu pe cineva in judecata?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Este posibil sa fi fost schimbate problele la iml? xxlboy xxlboy Buna ziua/seara, o sa va povestesc pe scurt intamplarea mea... Conduceam un autoturism, am facut un accident, am fost testat cu aparatul etilotest, in aerul ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan kacio kacio Am fost depistat in traffic cu o alcoolemie de 0,85 in aerul expirat , mi s-au recoltat doua probe de sange , dupa 3 ore am plecat si am fost oprit din nou si ... (vezi toată discuția)
Recalcularea alcoolemiei pyl pyl Buna ziua.Am si eu o intrebare ca am tot intrebat multa lume si nu am primit nici un raspuns concret.In luna iulie 2013 am fost oprit in trafic de politie m-au ... (vezi toată discuția)