avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... culori stas
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

culori stas

Buna seara, exista norme care sa oblige sa vopsesti cu vopsea gri, usa liftului ?
Pot sa vopsesc teava de gaz care traverseaza palierul, cu alb ?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:51, 30 Mai 2017
ynocentta a scris:

Nu exista dispozitii exprese care sa prevada culorile utilizate in imobilele de locuit in comun
..................................
Teava de gaze pozata pe partea comuna din condominiu-obligatoriu se vopseste numai cu vopsea galbena

Cu toate ca exista o contradictie intre cele doua afirmatii sunt de acord cu prima afirmatie.
In privinta culorilor usilor liftului, sa fim seriosi, nu exista astfel de normative speciale !

@ynocennta, va cer scuze anticipat si promit ca imi voi face autocritica si ma voi #-o daca ne precizati unde se mentioneaza ca teava de gaze de pe partea comuna se vopseste numai cu vopsea galbena si care sunt acele normative speciale care fac referire la culoarea usilor liftului, va rog sa le precizati inclusiv cu trimitere la capitolul sau articolul care mentioneaza concret culorile, aveti in vedere ca exista si "nuantze", precizati RAL-ul.

Ce culoare au lifturile cu usile din "inox"??
In domeniul vopselelor in lume exista un singur cod al culorilor, se numeste RAL, inoxul nu este o culoare.
[ link extern ] /

Culoarea usilor de la lift nu influenteaza in niciun fel functionarea liftului, nu au nicio semnificatie.

In schimb culoarea tevilor ca-s de gaz, apa calda sau rece au o semnificatie aparte in identificarea lor.
Iar vopsirea acestora dupa un cod al culorilor se face numai in domeniul industrial si in cel civil pana la contorul de bransament), dovada ca tevile de gaz pozate pana la intrarea in contorul de la bloc sunt galbene.
Daca proprietarul doreste sa le vopseasca in galben este optiunea lui. Tevile de gaz trase individual pe casa scarii pentru CT sunt galbene pana in contor chiar daca nu sunt proprietatea furnizorului pentru simplul fapt ca proprietarul are contract individual cu furnizorul de gaz si nu apartin de partea comuna a blocului.

Usile liftului pot fi vopsite in ce culori doresc proprietarii, pot sa puna copiii si sa deseneze pe ele, liftul este proprietatea proprietarilor si nu a firmei care face intretinerea/service-ul.
La fel si tevile de pe partea comuna pot fi vopsite in ce culori vor proprietarii.

Bineinteles este de preferat totul sa aiba un aspect uniform si serios, de exemplu usa liftului poate sa fie personalizata pe fiecare nivel cu o anumita culoare, cel putin eu asa as face!
Dar depinde de proprietari, si cum multi comenteaza, nu inteleg un mesaj, sunt gica contra...

Altfel pleci din casa si te intampina la lift o usa "vesela" in locul uneia terne si cenusii! ;)
Ca asa vrea muschii fiului administratorului sau o parte dintre proprietari.

Faceti un experiment, puneti pe interiorul fiecarei usa de la lift un sticker cu nr etajului si alaturi un "smiley face" :) si urmariti apoi reactiile vecinilor, daca il vor rupe ! Asa va veti da seama ce vecini aveti sau poate deja ii cunoasteti! ;)

Depinde foarte mult de proprietari cum sunt intretinute partile comune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tevi vopsite in galben (iscir?) irina_trusca irina_trusca Buna ziua, M-ar interesa sa aflu daca este mentionat in vreo lege ca, culoarea galbena la tevi este folosita doar pentru tevile de gaze. Am vizitat o ... (vezi toată discuția)
O firmă de distribuție a gazelor a montat niște conducte pentru ... Jeanne P. Jeanne P. O firmă de distribuție a gazelor a montat niște conducte pentru separația de gaze a unor locatari din bloc. Atunci când au sudat și au vopsit țevile au ... (vezi toată discuția)
Masina reparata prost pe asigurare sicutza68 sicutza68 am fost implicat intr-un accident auto,m-a lovit din spate,am fost la firma de asigurari mi-au dat adeverinta de reparatie ,am fost la firma vw,unde mi s-a ... (vezi toată discuția)