avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vecinul ma acuza ca i-am lovit masina in parcare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vecinul ma acuza ca i-am lovit masina in parcare

Un vecin si-a gasit masina lovita in parcare si ma acuza pe mine, dar nu am lovit-o eu.
Problema este ca pe masina lui sunt urme rosii de vopsea de la masina care l-a lovit si masina mea este singura rosie din parcare si am niste urme pe bara din spate, motiv pentru care ma banueste pe mine.
Mentionez ca am cumparat recent masina, de o luna jumatate si asa am cumparat-o cu urmele respective. Doar ce am facut RAR si am inmatriculat-o pe mine, dar nu am stiut ca trebuie sa declar undeva faptul ca am cumparat masina cu defectele respective si ca trebuia sa le repar intr-o luna de zile. Asa am fost informata de catre politista care a venit cu reclamatia vecinului si care a verificat masina, ca trebuia sa declar ca am cumparat o masina cu acele defecte si primeam o hartie sa o repar intr-o luna de zile. Este prima masina si am crezut ca daca ceva nu este in regula cu masina, daca trebuie sa repar ceva, as primi respins de la RAR. Cu toate ca nu stiam ca trebuie procedat asa, i-am spus si politistei ca imi asum consecintele, ca e vorba de amenda sau de permis suspendat. Dar nu am lovit masina vecinului.
Problema este ca din cauza zgarieturilor respective si politista crede ca sunt vinovata. Dar eu sigur nu aveam cum sa-i lovesc masina, pentru ca de luni 22 mai cand am parcat masina nu am mai mutat-o din parcare pana sambata 27 mai, si vecinul spune ca masina lui a fost lovita miercuri seara in 24 mai.
Eu nu am cum sa dovedesc ca nu am condus deloc masina in perioada respectiva, cand spune el ca i-a fost lovita masina.

As dori sa stiu cum trebuie sa procedez. Mentionez ca singura discutie cu cei de la politie sau cu vecinul a fost duminica 28 mai, cand am fost cautata acasa de politista si nu am primit nici o hartie de la dansa. Avea reclamatia vecinului, unde scria el ca ma banueste pe mine dar eu nu am primit nici o hartie. A spus politista ca ma contacteaza la telefon. Ce urmeaza? O sa fiu chemata la politie? Daca ma declara vinovata numai din cauza urmelor de pe bara din spate ce pot sa fac? Pot sa cer expertiza tehnica? Pot sa cer sa se faca probe la vopsea, sa se verifice daca este de la masina mea? Unde se poate face o expertiza si unde trebuie sa o cer? Ce fac daca refuza vecinul expertiza? Are voie sa refuze? Ce alte optiuni as avea?

Va multumesc anticipat pentru orice raspuns.
Cel mai recent răspuns: raduchz , utilizator 21:08, 31 Mai 2017
Unu. Ca unul care si-a gasit masina lovita de doua ori numai anul trecut fara sa pot stabili cine m-a lovit va scriu ca la nervi omul ajunge un pic paranoic. Asta ca sa intelegeti de ce va banuieste vecinul.
Doi. Politia nu are cum sa va oblige sa-i platiti ceva vecinului insa acesta va poate chema in judecata. Avand RCA cel mai rau lucru care vi se poate intampla este sa platiti mai scump asigurarea daca pierdeti procesul.
Trei. Ma pun in pielea vecinului si ma gandesc cum pot dovedi ca am fost lovit de d-voastra iar dovada este in vopsea care are o formula diferita in functie de firma si model. In locul lui n-as risca un proces inainte de a sti sigur daca vopseaua rosie provine de la masina d-voastra sau nu.
Multumesc de raspuns, asta doresc si eu, un test de vopsea sa pot dovedi ca nu i-am lovit masina.
O varianta ar mai fi sa apropiati masinile a.i. sa vedeti daca zgarieturile sunt la acelasi nivel. Cumva sa refaceti schema "ciocnirii".
Se poate ca vecinul sa va fi lovit masina si...cea mai buna aparare este atacul.
Putea sa va loveasca masina d-voastra parcata astfel incat sa lasa semnele respective,sau doar miscand masina d-voastra se putea lovi masina lui?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina lovita in parcare Offset Offset Buna ziua. Joi (19.06) am gasit masina lovita in parcare, atinsa in partea stanga spate (aripa si bara). Masina a fost parcata in spatele blocului cu o seara ... (vezi toată discuția)
Daune rca willyco willyco In luna decembrie 2011 am avut un accident. Am completat formularul de constatare amiabila, cand a venit inspectorul de dauna a observat pe bara din fata a ... (vezi toată discuția)
Accident cioteai cioteai La tara la parintii mei pe strada vecinii de vis a vis isi lasa masinile in drum si eu vrand sa ies de pe rampa era si noroi si zapada am accelerat sa nu raman ... (vezi toată discuția)