buna ziua.doresc sa obtin un raspuns si pentru aceasta arat urmatoarea situatie.Am depus la ancpi. ocerere de inscriere pentru radierea unui debit catre asociatia de proprietari .copie c i ,o taxa de 60 de ron si o hotarare judecatoreasca definitiva pronuntata la 30-1-2015.Actiunea a fost introdusa de catre asociatie avand ca obiect pretentiiin anul 2012 acestia invocand un debit aferent perioadei februarie 2004 februarie-2007 august is fara a argumenta temeiul formarii acestuia si nici calcularea penalitatilor,mai mentionez ca la acea perioada asociatia era de locatari,deci fara personalitate juridica[dreptul de a aplica penalitati,In concluzie procesul a fost suspendat,iar dupa o perioada de un an si 6 luini a fost repus pe rol din oficiu cu propunerea de perimare a cauzei aceasta fiind si solutia finala.in prezent doresc sa-mi fac succesiune iar acestia sub diferite motive refuza si amana sa-mi dea aceasta delaratie notariala,iar in aceasta situatie nu stiu cum ar trebuii procedat,Ar putea fi vorba de nerespectarea unei hotarari judecatoresti?
Buna ziua,Eu am o hotarare [sentinta ]judecatoreasca care stabileste ca actiunea introdusa de asociatie avand ca obiect pretentii,s-a perimat.Or acum in prezent la10 ani de la data perioadei finale a stabiliri debitului mi se pare absurd, pentru ca o astfel de perioada se poate inscrie doar in randul prescrierilor speciale ,or in cazul de fata nu poate fi vorba despre asa ceva.nu stiu cum este legea dar mie ca potential debitor sa merg in instanta pentru a-mi dovedi nevinovatia s-au cel ce crede ca ii se datoreaza este obligat la actiune,In sfarsit daca ar trebuii sa ajung in instanta pentru stabilirea prescriptiei pot sa cer si daune pentru acuzatii nefondate? Mie in mod concret am nevoie de la asociatie decat de o declaratie notariala pentru oficiu de cadastru in vederea radierii debitului.
Sunt de acord cu parerea dumneavoastra dar legile Romaniei sunt tembele si inechitabile, in special Legea 230/2007.
Stiti ca datorita felului in care sunt definite in lege asociatiile de proprietari ele nu pot fi executate deoarece nu au patrimoniu?
Opinia conform căreia asociațiile de proprietari nu pot fi executate pentru că nu au patrimoniu nu este corectă. Asociațiile de proprietari, au un patrimoniu și sunt entități legale înființate în baza legii. Acestea au personalitate juridică și posedă un patrimoniu format din contribuțiile membrilor, fondurile strânse pentru întreținerea și administrarea comună a clădirilor, precum și orice alte bunuri și drepturi deținute în interesul comun.
În consecință, asociațiile de proprietari pot fi parte în procese juridice și pot fi executate în cazul în care încalcă obligațiile legale sau contractuale. Ele pot fi chemate în judecată sau pot fi supuse altor proceduri legale pentru îndeplinirea obligațiilor lor.
Ipoteca legala
petre_marian
Buna ziua ,As dori sa intreb cum se intabuleaza creanta in favoarea asociatiei de proprietari in baza art,51 din legea 230/2007 care se inscrie la cererea ... (vezi toată discuția)
Infractiune
petre_marian
Buna seara.Am o nelamurire a unei situati in legatura cu asociatia de proprietari si anume.La data de 10-10-2012 asociatia inscrie un privilegiu imobiliar ... (vezi toată discuția)