avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de donatie sau contract de v-c?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de donatie sau contract de v-c?

salutare la toata lumea am si eu mai multe nelamuriri si va rog daca putezi sa ma elucidatzi si pe mine:sa incepem cu inceputul(bunicul meu a murit in 1997 traieste doar bunica nu s-a facut o succesiune a bunurilor suntem 3 fratzi.acum bunica ar vrea sa ma mut eu la ea si sa-mi dea mie casa si terenul aferent.cum este ,mai bine printr-un act de donatzie dar din cate stiu eu acesta este atacabil in instatza sau poate sa-mi vanda mie casa si terenul prin contract de v-c chiar daca nu s-a facut sucesiunea?, in sperantza ca sa pot intabula pe mine deoarece nu doresc sa investesc in casa si ulterior sa ma judec cu fratzii....va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:50, 23 Septembrie 2009
dupa dezbaterea succesiunii dupa bunicul dvs ., pt partea succesorala ce-i revine bunica dvs ar putea incheia cu dvs un contract de intretinere .
oricum dansa nu va poate face acte pe tot imobilul in cauza, dansa nefiind unic proprietar .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire bunuri de la bunic Raimonda Raimonda Va prezint urmatoarea situatie: -casa construita de parintii mei in 1960,dar pe numele bunicului -taxele casei platite de parintii mei -exista ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am o nelamurire in ceea ce priveste un testament ... andre18 andre18 Am o nelamurire in legatura cu un testament creat de bunicul meu pentru mine si sora mea. Declar ca dansul a avut 2 copii, pe mama care a decedat si un fiu ... (vezi toată discuția)
Mosteniri Invasion Invasion salutare am si eu o problema casa in care stau este pe numele bunicului meu adica tata lu tata , tatal meu a decedat acum 2 ani si ei acuma vor sa ma dea afara ... (vezi toată discuția)