avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Risca inchisoarea?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Risca inchisoarea?

Buna ziua,
Parintii mei au un caine de curte (acestia locuiesc in mediul rural), caine care este lasat dezlegat noaptea (ca mai toti cainii de pe acolo) si care dimineata la ora 7.30 a scapat din curte si impreuna cu alti 3 caini ai unor vecini au muscat destul de rau o batrana ce trecea pe drum.
Batrana a fost spitalizata, acum este ok insa cand parintii mei au mers sa vorbeasca cu fiul acesteia pentru o eventuala despagubire (suma ceruta a fost de 6000 ron) dansul i-a amenintat ca duce dosarul in instanta iar parintii mei ar risca sa faca inchisoarea.
Va rog sa ma ajutati cu aceasta problema, parintii mei au o anumita varsta (71 ani si 63) si numai cand aud de inchisoare se ingrozesc.
Mentionez ca batrana respectiva are 91ani si d.p.d.v. al nostru este un incident regretabil.
Risca parintii mei inchisoarea? Daca nu, care ar putea fi pedeapsa?
Va multumesc din suflet pentru raspunsul d-voastra prompt.
Cel mai recent răspuns: Mirelaa , utilizator 13:29, 24 Septembrie 2009
Are dreptate @dandanaua, este caz penal. Din experienta spun ca stapanul cainelului poate primi amenda penala si, bineinteles, ca va plati si daune.
Depinde foarte mult de circumstantele cauzei.
Ca in mai toate procesele penale.
Oricum nu va merge la inchisoare oricare ar fi circumstantele cauzei conform celor aratate de user.Cred ca acest lucru conteaza cel mai mult pt user.

avocat Claudiu Lascoschi
In mod cert parintii dvs.vor fi chemati in judecata printr-o actiune civila in pretentii(art.998-1000 c.civ.),unde in functie de actele medicale prezentate,de chaltuielile facute cu ingrjirea,tratamentul si refacerea batranei atacate de caini,parintii vor fi obligati sa dezdauneze batrana.Totul depinde si de probatoriile admnistrate in cauza, si in ce masura acestea pot dovedi cheltuielile efectuate.
Astfel cum va sfatuiau si colegii de site,incercati sa o ajutati pe batrana din punct de vedere material(urmand a dovedi cu acte,chitante,etc.)sumele platite sau puteti a junge la o intelegere pe cale amiabila cu aceasta sau cu apartinatorii ei
Nu vor merge la inchisoare...
Apoi, a vazut cineva ca si cainele parintilor dv (direct si personal) si-a infipt coltii in batrana? Nimic nu o impiedica pe femeie sa afirme ca (si) acel caine a muscat... chiar daca acesta doar ii "sustinea" pe ceilalti si se agita pe acolo...
6000 lei nu vor obtine. Vor aceasta suma de la toti proprietarii cainilor sau de la fiecare in parte?!
Asa, este. Cine poate stabili ca cel care a muscat sau a produs leziunile, este cainele batrinilor.
Vor trebui identificati si stapini celorlanti caini :) iar daca nu sunt:-/

Alte discuții în legătură

Certificat medico legal teaa teaa Buna ziua Am sa redau pe scurt cazul meu. Intr-o seara in timp ce imi plimbam cainele am fost atacata de un caine mare de rasa. Am avut sansa sa fiu salvata ... (vezi toată discuția)
Muscata de caine. Raul1raul Raul1raul Buna ziua! Am detinut la mine pe proprietate un caine , ciobanesc de Asia centrala. Anul trecut fiind plecat din tara sa ocupat de caine concubina mea, care ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt proprietar caine metis staffordshire (cat. 2, ... officetimes officetimes Buna ziua, sunt proprietar caine metis Staffordshire (cat. 2, cf legii 55).. Acesta a fost eliberat din tarcul inchis si din curtea comuna de catre muncitori ... (vezi toată discuția)