avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire - cum sa fac?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire - cum sa fac?

Bunicii mei din partea mamei vor sa-mi dea o casa si niste teren. Nu prea stim cum sa procedam... Donatie, vanzare-cumparare, testament? Mentionez ca nu ma grabesc sa intru in posesia bunurilor ci numai sa rezolv situatia asta, pentru ca asa isi doresc ei. Ce solutie imi recomandati in acest caz, astfel incat sa fie cat mai simplu acum dar nici sa nu apara probleme mai tarziu? Va multumesc frumos pentru timpul dvs.

Cu respect, Bogdan
Am vazut mai devreme un mesaj care seamana cu cel ce urmeaza sa il scriu. Tata a murit si a lasat in urma sa o casa pe care familia a hotarat sa o vindem pentru ca se afla la sat si nu are cine sa se ocupe de ea. Am o sora in strainanate si ea este de acord cu vanzarea si apoi sa se imparta banii in mod egal. Intrebarea este cum semneaza ea de acolo actul cum ca e de acord cu vanzarea casei? La consulat?
si in alta ordine de idei, cine mai are voie din familie sa ia din obiectele tatei ramase? mentionez ca el era divortat de mama mea si de a surorii mele si ca mama lui si fratele lui sunt inca in viata.
va multumesc si astept un raspuns cat se poate de repede.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Aprilie 2008
BlackUnicorn, utilizator
Nu avem destule date sa va dam un raspuns.
Ati dezbatut mostenirea? Mai aveti frati dupa acel tata (nu am inteles cu saroa aceea ce e, daca e si tatal ei sau nu)?
E intabulat, facut cadastrul?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Aprilie 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
angst a scris:

Bunicii mei din partea mamei vor sa-mi dea o casa si niste teren. Nu prea stim cum sa procedam... Donatie, vanzare-cumparare, testament? Mentionez ca nu ma grabesc sa intru in posesia bunurilor ci numai sa rezolv situatia asta, pentru ca asa isi doresc ei. Ce solutie imi recomandati in acest caz, astfel incat sa fie cat mai simplu acum dar nici sa nu apara probleme mai tarziu? Va multumesc frumos pentru timpul dvs.

Cu respect, Bogdan

În aceste situaţii, eu recomand clienţilor mei un contract de întreţinere cu clauza de uzufruct. Este mai ieftin cu 20% faţă de o vânzare, nu se poate ataca de nimeni decat de partile contractante si numai pentru motivele expres şi limitativ prevăzute de lege.
Evitati astfel orice neplăceri cauzate de încheierea unei vânzări fictive, care poate fi atacată în instanţă de partea interesată ca în cazul menţionat de catta, sau cauzate de încheierea unei donaţii.
Tata a avut doua casnicii din care au rezultat doi copii, eu si sora mea care este acum in strainatate. Cand s`a stins din viata el era divortat Cadastrul nu e facut,deoarece din cate am inteles zona nu permite, nu se face asa ceva acolo.
Mostenirea se discuta acum, avand in vedere ca tata a murit saptamana trecuta. Intrebam doar unde se fac actele cu sora mea.
Multumesc.
Succesiunea se dezbate la un notar de la locul ultimului domiciliu al defunctului.
Sora dvs. poate trimite o procura unei persoane care sa o repreyinte in procedura notariala si de asemenea care poate fi impurenicita sa vanda in numele ei cota ce i-ar reveni din casa ce face parte din masa sucesorala.

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire andreea.d andreea.d Buna ziua. Va scriu in legatura cu o problema legata de mostenirea unchiului meu care a decedat in urma cu aproximativ o luna din pricina cancerului ... (vezi toată discuția)
Acte pe casa vali_91 vali_91 buna ziua asa vrea si eu sa va intreb ceva...daca tatal meu a murit acum 5 ani da maicamea traieste si pe titlu de propietate e trecut el la teren intravilan ... (vezi toată discuția)
succesiune - help MrHelper MrHelper In data de 08.12.2013 Tatal meu a decedat. In momentul de fata eu in calitate de fiu, impreuna cu Mama vrem sa facem succesiunea si acte pe apartament. Eu ... (vezi toată discuția)