avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua.Va supun atentiei urmatorul fapt si va multumesc anticipat pt. raspuns. Tatai meu a concesionat un loc de veci intr-un cimitir privat. Pe contractul de concesiune este trecut tata, mama si eu. Eu mai am un frate care nu locuieste in Romania de 30 de ani dar are si cetatenie romana pe langa cea a tarii unde sa stabilit. Tatal si mama mea au decedat. Intrebarea mea este daca trebuie sa deschid succesiune pt. acest loc de veci.Pe contractul de concesiune este specificat ca se dobandeste de catre urmasi prin mostenire. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 20:37, 2 Iunie 2017
Da, tb sa faceti succesiune.
Buna ziua,
Succesiunea se deschide prin moarte. Trebuie sa dezbateti succesiunea, care nu se face doar pentru un anumit bun, ci pentru intreaga masa succesorala.
Trebuie să dezbateti succesiunea. Faceți mai întâi o declarație de acceptare a succesiunii daca de la deces nu a trecut mai mult de un an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune loc de veci dubick dubick La decesul tatalui, fica lui, a concesionat de la Cimitirul din Cluj in numele familiei , pentru tatal decedat un loc de veci de 4.50m2 . Tatal a fost inhumat ... (vezi toată discuția)
Succesiune pentru locuri de veci hspinache hspinache Mama mea , care a decedat are pe numele ei un loc de veci concesionat pe 25 ani. Nelamurirea mea este daca acest loc se supune operatiei de succesiune la un ... (vezi toată discuția)
Dreptul de concesiune asupra locului de veci vimari vimari Daca bunica care a decedat avea in concesiune un loc de veci, am inteles ca dreptul de concesiune asupra locului de veci poate fi preluat de catre mostenitor ... (vezi toată discuția)